Следва

Съпругата на Gucci и наемният убиец, най-мрачната история в света на модата

Честта да носиш черната престилка на Starbucks

#averymerrychristmas

All About Life преди 4 години

Казват, че Домът не е място, а Човек. Тук може да поспорим - домът е усещане. Усещане за споделеност, за топлина, за уют, за приятелство, за приемственост, за защита - за семейство!



Именно това усещане е закодирано в ДНК-то на Starbucks® - където и да сме по света, прекрачим ли прага на някое от заведенията на веригата, знаем, че сме у дома. Винаги ще има къде да се сгушим на топло, кой да ни се усмихне, какво ободряващо на хапнем/пийнем, с кого да се запознаем или къде да помълчим насаме с мислите си.

И без повод мястото ни там не се подлежи на въпрос, но когато действително има такъв, държим да го отбележим подобаващо.

Starbucks® България вече може да се похвали със своите първи сертифицирани Coffee Masters, за които "не съществува въпрос, свързан с кафето, чийто отговор не знят". Пред заклети фенове на кафето, в това число и нашата Редакция, най-добрите български баристи на световноизвестната верига споделят как да откриваме неподозирани вкусове и аромати във всяка глътка от различните видове на освежаващата напитка. 



Но какво отличава тези млади хора с черни престилки от другите баристи?

"Майсторите на кафето"
знаят всичко, което може да се знае за ароматната напитка, и могат да отговорят на всеки въпрос, който им бъде зададен. В продължение на повече от десетилетие партньорите на Starbucks® са сертифицирани като "майстори на кафето'" след задълбочено изучаване на кафета Starbucks®, тяхното контрастиране и сравнение.



В рамките на шест месеца те изследват основните кафета на Starbucks®, като френски Roast и Pike Place® Roast, и редки кафета Starbucks Reserve®. Научават всичко – от значението на географията и селското стопанство до етичните източници и практиките за печене на Starbucks®. Обучението завършва с шестстепенен изпит, в който освен сравняването "на сляпо" на поне две кафета, бъдещите "Майстори на кафето" трябва да могат с лекота да отговорят на сложни въпроси, свързани със задълбочено познаване на видове кафета, региони на отглеждане, начини на приготвяне, съчетаване и много други.



"Правото да носиш черна престилка е не само голяма чест, но и отговорност за постоянно усъвършенстване на знанията и уменията за презентиране на качествата на различните видове кафе и аз съм сигурен, че нашите първи Майстори на кафето ще дават всичко от себе си", споделя Иван Георгиев, първият сертифициран Coffee Master на Балканите и Дистрикт Мениджър на Starbucks® България.


Иван Георгиев

По време на специалните дегустации Майсторите на кафето представят и Коледния бленд за годината - специално отгледан и отлежавал пет години сорт Суматра - с несравним, богат и дълготраен вкус, който вече е наличен във всички 14 заведения на Starbucks® България.



Коледният дух определено вече е завладял Starbucks® и това личи не само по ароматните сезонни напитки - Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte, Toasted Marshmallow Hot Chocolate, но и по новите опаковки и емблематичните червени чаши на бранда. 



Празничното настроение се допълва и от баристите на Starbucks®, които по традиция слагат празнични червени престилки през месеците до Нова година.

 
Лимитираната серия на легендарната червена чаша във вариант за многократна употреба дава възможност на всички кафе-любители не само да опитат любимите си вкусове и аромати, но и да направят нещо повече за отговорното опазване на околната среда.

More All About Life