Следва

Този петък в магазини dm се пазарува с КАУЗА

Trend Report: Рокли като палатки

Датската дизайнерка Cecilie Bahnsen е сред най-видно изявените имена на скандинавската модна сцена. 

All fashion преди 4 години

Дизайните й се продават в едни от най-големите ритейлъри в Европа, през лятото осъществи много успешна колаборация с британския гигант Net-a-porter, а отличителните за стила й оувърсайзд рокли не спират да правят появи сред стрийт стайл изборите на модните момичета.

Роклите, наричани още "рокли палатки", за първи път привличат голямо внимание лятото по време на Седмицата на модата в Копенхаген, когато комфортният им и лесно запомнящ се вид започна да става все по-популярен. Самата Пернил Таисбек, Главен изпълнителен директор на въпросния моден форум, избира такъв силует за официалната вечеря по повод откриването на събитието.

Най-често срещаните дизайни идват от Cecilie Bahnsen, но впоследствие много други дизайнери и брандове, от висок до хай стрийт клас, се включват в мини тренда, а изобилието стилистични интерпретации демонстрират удобството на силуета, позволяващ да се носи както през топлите месеци, така и през студените, а прилежащите му аксесоари следва да бъдат равни сандали, високи ботуши до коляното, кубинки, а защо не и Мери Джейн на висок ток и сребърен брокат?

С наближаването на парти сезона материите биват преразгледани в най-различни текстури, сред които жакард и тафта, а цветовете добиват празничен и богат вид. Самата Cecilie Bahnsen коментира следното: "Непринудеността е това, което прави роклята толкова привлекателна. Обемният силует отива на всеки - скулптурата на формата и лесният за носене обем въплъщават женската сила и дух."

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.