Следва

Дневен ХОРОСКОП - 26.11.2019

Големите любовни истории: Киану Рийвс и Александра Грант

Шок и ужас, или защо първобитното "тя е грозна, как може да е с нея" не важи в този случай (както и във всеки друг, де...)? 

Love преди 4 години

Това е историята на една Голяма Любов и официалния й дебют на червения килим, възбудил хиляди коментари и реакции, и предизвикал оттук демонстрацията на супер интелигентното дриблиране с личното пространство (направо за аплодисменти).



"Щастието на Киану Рийвс е единственото нещо, за което всички сме съгласни"
. Истината лети в социалните мрежи, придружена от снимките на Киану Рийвс с приятелката му Александра Грант, първата жена официално до него, след N на брой появявания на червения килим сам.

Видимо, дори неразрушимата самоувереност на най-феминисткия актьор в Холивуд се е поддала на най-трудно доловимото сред усещанията. Ръка за ръка, в очите - сладостта на зрелостта, Киану Рийвс и Александра Грант ЗАЕДНО на галата LACMA Art + Film в Лос Анджелис, предизвикаха вълна от радост, недоумение, възторг, клюки, оплювки и прочие усещания сред "заинтересованите".



Факт е, че феновете отдавна се надяваха актьорът (в ролята на героя на героите Джон Уик) да може (отново) да намери радостта от това да бъде в двойка, като се има предвид, че личният живот на Киану често е тежък и болезнен по отношение на привързаностите (преди около 20 години Рийвс, в рамките на 2 години губи дъщеря си Ава /бебето се ражда мъртво/, след това и партньорката си Дженифър Сайми /в автомобилна катастрофа, едва на 28/. Преди няколко месеца актьорът - доброто момче par excellence, сам се призна за скучен и самотен човек, но очевидно без да е наложил вето върху възможността да срещне точния човек.

Е, точният човек явно е пристигнал. Не бе съобщено официално, но усмихнатите снимки и дълбоките погледи изглеждат достатъчни, за да потвърдят статуса. Работата на "информационните водолази", търсещи отговор на вековния въпрос "коя е новата приятелка на Киану Рийвс?" дава резултат: биографичната карта на дамата до актьора се състои от няколко изречения, съществени като нейната елегантност.



Александра Грант, 46, професия визуален артист, специалност илюстрация и графика, съосновател на издателската къща X Artists 'Books. Въпреки факта, че официалното потвърждение идва стратегически по време на публично събитие (много в техен стил) като LACMA, Киану Рийвс и Александра Грант и преди са забелязвани заедно: според разкритие на The Sun, изглежда, дебютът на двойката датира от миналия май, в музея MOCA в Лос Анджелис, където са заснети заедно за първи път.



После, на модното ревю на Saint Laurent в Малибу миналия юни, Киану Рийвс и Александра Грант се появяват ръка за ръка. Влюбеността им остава мистерия в онзи момент, едва загатнат и почти неинтересен факт, може би заради първенството по интерес на колекцията на дизайнера Антъни Вакарело, който иска точно Киану Рийвс да е лице на Saint Laurent в серия от рекламни снимки.



Още малко към кратката биография: Александра Грант е родена в Охайо, но расте из целия свят - между Мексико, Испания и Франция, има дух на човек без чувство за принадлежност към определено място и е извънредно любопитна да обогатява себе си, живота си и работата си по всякакъв начин. Завършва Swarthmore College през 1994г., след което се мести в Лос Анджелис заради работата си като художник: творбите й са разделени на живопис, скулптура и видео плюс илюстрация.

В Instagram, Александра Грант може да бъде намерена като @grantalexandra - звезда в социалните медии, тя споделя лични и професионални моменти и голямата си любов към храната. Прави няколко изложби в Лос Анджелис, Ню Йорк и Париж, а през 2008г. създава проекта grant LOVE от Александра Грант, който финансира млади художници за създаването и продажбата на оригинални произведения.



Друга допирна точка с Киану Рийвс, който също има благотворителна организация (не на негово име), вдъхновена от медицински цели, която набира средства за изследвания на рака.

Умна в артистичното си подценяване, Грант хвърля висока топка със своята много фино елегантна сребърна коса и (по неофициално поводи) хипстърски черни очила, Александра Грант е приятелка с Киану Рийвс от 10 години: първата им среща е през 2009г., оформянето на дълбоката хармония започва оттам.

Оттогава двамата често работят заедно: книгите на Киану Рийвс Ode To Happiness (2011) и Shadows (2016) са публикувани с произведения на изкуството, рисунки и снимки на Александра Грант. Оттогава тези, които ги интервюират, забелязват особената хармония между двамата, абсолютно личния, възхитителен начин на общуване, шегуване, споделяне.



"Можем да прекараме много време в обсъждане. Например, за цветове: "малинов нюанс? Трябва ли да е по-тъмно? Можем и да сме доста обсебващи", разказва Александра Грант пред W Magazine по време на представянето на втората книга.

Визуален перфекционизъм, грижа, която не оставя нищо на случайността: дори в издателската къща изглежда, че двамата са строги и много прецизни.

N-та допирна точка на елегантна двойка, трудно преводима за мнозина, която се оказва най-сложната точка от всички: приятелството МОЖЕ да се трансформира в ЛЮБОВ.



Шастлива, най-накрая.

More Love