Следва

Най-добрите кроко боти и ботуши от 92 до 970 лева

Хербарий за сънища от Alexander McQueen

RESORT 2020

Runway преди 4 години

Новото предложение от Alexander McQueen за Resort 2020 е фокусирано върху красотата и естеството на цветята, разгледани в различни посоки на модния процес. Раждането на идеята за новата колекция идва от огромните стъклени къщи от XIX век в кралските ботанически градини, отгледали изобилие от деликатни флорални образи.

Относно конструкциите, творенията са разгледани в отдавна утвърдената от Сара Бъртън стилистика, като дизайнерката набляга основно върху обема и въздушността. От друга страна, колекцията наброява и ансамбли с перфектен тейлъринг и скулптурален прочит, сякаш сътворени върху човешко тяло.

С поглед към темата, главно място заема розата със собствените й характеристики, представени като декорация от волани, набори и многометрова драперия. Едновременно с това, Бъртън разглежда цветята и в полето на ръчната работа чрез деликатно разнообразие от илюстрирани принтове и бродерии, създавайки собствен хербарий за McQueen.

Botanical remedy колекцията на Alexander McQueen, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.