logo loader
Следва

Най-добрите кроко боти и ботуши от 92 до 970 лева

Хербарий за сънища от Alexander McQueen

RESORT 2020

Runway преди 3 години

Новото предложение от Alexander McQueen за Resort 2020 е фокусирано върху красотата и естеството на цветята, разгледани в различни посоки на модния процес. Раждането на идеята за новата колекция идва от огромните стъклени къщи от XIX век в кралските ботанически градини, отгледали изобилие от деликатни флорални образи.

Относно конструкциите, творенията са разгледани в отдавна утвърдената от Сара Бъртън стилистика, като дизайнерката набляга основно върху обема и въздушността. От друга страна, колекцията наброява и ансамбли с перфектен тейлъринг и скулптурален прочит, сякаш сътворени върху човешко тяло.

С поглед към темата, главно място заема розата със собствените й характеристики, представени като декорация от волани, набори и многометрова драперия. Едновременно с това, Бъртън разглежда цветята и в полето на ръчната работа чрез деликатно разнообразие от илюстрирани принтове и бродерии, създавайки собствен хербарий за McQueen.

Botanical remedy колекцията на Alexander McQueen, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Dior, манифест в жълто и фуксия

Runway преди 19 часа

„Аз не съм само съпруга, майка или дъщеря. Аз съм жена” - фразата бе част от фантастичната сценография на последното шоу на Диор от миналата вечер, а на огромните екрани се манифестираха и част от останалите вярвания на Мария Грация Кюри, креативен директор на модната къща