Следва

Най-добрите кроко боти и ботуши от 92 до 970 лева

Хербарий за сънища от Alexander McQueen

RESORT 2020

Runway преди 4 години

Новото предложение от Alexander McQueen за Resort 2020 е фокусирано върху красотата и естеството на цветята, разгледани в различни посоки на модния процес. Раждането на идеята за новата колекция идва от огромните стъклени къщи от XIX век в кралските ботанически градини, отгледали изобилие от деликатни флорални образи.

Относно конструкциите, творенията са разгледани в отдавна утвърдената от Сара Бъртън стилистика, като дизайнерката набляга основно върху обема и въздушността. От друга страна, колекцията наброява и ансамбли с перфектен тейлъринг и скулптурален прочит, сякаш сътворени върху човешко тяло.

С поглед към темата, главно място заема розата със собствените й характеристики, представени като декорация от волани, набори и многометрова драперия. Едновременно с това, Бъртън разглежда цветята и в полето на ръчната работа чрез деликатно разнообразие от илюстрирани принтове и бродерии, създавайки собствен хербарий за McQueen.

Botanical remedy колекцията на Alexander McQueen, в галерията горе>>>

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.