Следва

Шакира и Шейха Моза бин Насер ал Миснед, две забележителни жени с обща мисия

Constantinoff RestoBar: естественото продължение

"Но да оставим настрана въодушевените възклицания, те нищо не доказват, а ето фактите…", Алеко Константинов из "Миш-маш"
 

All About Life преди 4 години



Гастробар Constantinoff идва с уникална концепция, бидейки естествено продължение на друг кулинарен шедьовър, много близък до сърцата ни - ресторанти "Щастливеца". Не просто част от същата верига, Constantinoff носи името на самия Алеко Константинов, който е изразявал отличен вкус за хубавите неща в живота - храната, виното и пътуванията.



Съпоставката между миналото и бъдещето застава в основата на заведението, а линията на поведение не се наблюдава единствено в подбора на храната и напитките, за които с удоволствие ще разкажем в редовете по-долу, но и също в интериора.

Още с прекрачването на прага, първият елемент, който виждаме е старият тезгях, а над него модернистичната медна лампа. Интериорът е топъл и модерен, едновременно с това еклектичен - притежава микс от различни стилове и култури, в това число и множество детайли от Стара София, с които екипът зад Constantinoff Bar & Dinner се припознава и гордее.



Сърцето на Constantinoff Bar & Dinner - кухнята - тупти, а в концепцията му е заложена идеята за back to basics - семпла храна с чисти продукти. Звучи лесно и нетрудно, но се оказва на практика невъзможно за откриване, заради динамичното време, в което живеем. Екипът зад Constantinoff, начело с шеф Сидония Радева, обаче превежда този мираж в реалност. Връщайки ни в миналото, детството по-точно, когато вкусовете бяха истински и неподправени, а удоволствието от всяка хапка - несравнимо. Най-красивото послание.

Така богатото меню се съсредоточава около българската кухня и по-скоро нейния модерен прочит през очите на водещите кулинари. Използват се единствено висококачествени български продукти и подправки, поднесени с много финес и поглед в модерната кухня. Класическите рецепти търпят интересен прочит, а публиката вече ги познава и високо цени, именно благодарение на "Щастливеца".

Всеки продукт, сервиран в Constantinoff RestoBar, е сготвен на място - това важи както за хляба - меси се и се пече на място от личния хлебар и пицар, тук попадат бургер питките, тестото за пица и хляба във всичките му форми, включително брускети и гризини; така и за пюрето от лавандула, използвано за коктейлите и десертите; и дори лютеницата - зеленчуците се пекат на дървени въглища, мелят се на ръка, а сладостта се постига с добавянето на натурален мед.

Телешко с хрупкави крустинки

Имаме удоволствието да опитаме бестселърите на Constantinoff RestoBar, който съществува от вече почти месец, но въпреки краткото време, успява да култивира океан от вкусове, любими на своите гости. 


Тартар от сьомга

Шеф Сидония Радева
презентира безумно красивите и цветни чинии с думите, че презентацията е от изключително значение, все пак се храним първо с очите.



Тартарът от сьомга и телешко с хрупкави крустинки са от най-предпочитаните избори, особено за дамски компании, каквато е и нашата, а телешкият мозък в семпла рецепта е способен да преобърне представите за вкус дори и на тези, които твърдят, че не си падат по подобни деликатеси.


Телешки мозък

Издаваме малка тайна от рецептата - протеинът първо се готви в зеленчуков бульон и подправки, а после се довършва в хрупкава панко коричка и се овкусява с лек Цезар дресинг.



Патешкото конфи бутч
е е специалитет, който задължително трябва да се пробва от всеки ценител на френската кухня. Шеф Радева издава, че дори гости от Франция не са могли да останат равнодушни по отношение на вкуса, даже напротив, поднесли са своите комплименти, заявявайки, че това е най-вкусното конфи, което някога са опитвали.

Бобът с пастърма все още не сме имали удоволствието да опитаме, но пък ни споделиха, че присъства в менюто, именно защото е било едно от любимите ястия на Алеко Константинов, заедно със зелевите сърми, които много скоро ще се предлагат.



Десертите са абсолютен шедьовър
 - и по отношение на презентация, и по текстури, получени чрез приятна заигравка, и по вкус, най-вече.

Всеки човек има свой личен десерт, специфичен вкус, който да открие в менюто на Constantinoff RestoBar. Нашата симфония от вкусове е поднесена с добавка от ягодово сорбе, което е страхотен акцент в кухнята на гастробара. Сладоледите като цяло са - правят се по най-старите занаятчийските рецепти и само от естествени продукти - мляко, сметана и жълтъци, без подобрители и консерванти.





Въпреки безспорно красивия дизайн, обстановката в новата любима локация е кежуал - цените са достъпни, обедното меню е превъзходно вкусно, а персоналът е непринудено любезен и готов да откликне на желанията ни, независимо дали те се изразяват в отпиването на ароматно следобедно кафе, или вкусна и дълга вечеря с приятелки.

Ключов елемент в пространството е кореспонденцията между храната и напитките. Constantinoff предлага една от най-богатите винени листи в България, а акцент в презентирането на вината е единствената по рода си в България дегустационна машина By The Glass.



Тя позволява да дегустираме колкото желаем по вид и количество вина с едно натискане на бутона. Действието е следното - чекираме специалната карта с помощта на персонала в заведението, а след това правим своя избор, по колкото пъти искаме.



От уютен спот за обяд и/или вечеря, след 10.30 вечерта заведението се превръща в бар, изобилстващ от авторските коктейли на бар мениджъра на Constantinoff Красимир Стаматов



След ароматното червено вино, за което с удоволствие разбираме, че е с български произход, насочваме вниманието си към коктейл Индиго.



Красимир бърза да сподели, че това е един от специалитетите в листата - сред съставките му присъстват сух лед, черен джин, домашен сироп от лавандула, просеко и, забележете, ядливо злато на прах и спрей. Черният му цвят е завладяващ, а видът е изпипан до съвършенство - златният прах, финият вкус и луксозната кристална чаша, в която бива поднесен.



Ако ли пък желаем да пробваме още нещо, избираме измежду невероятната селекция от дневни и вечерни коктейли, аперетиви, дижестиви и класики за ценители на хубавите неща в живота, почти като Алеко Константинов...

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 21 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.