Шакира и Шейха Моза бин Насер ал Миснед, две забележителни жени с обща мисия

Шакира и Шейха Моза бин Насер ал Миснед, две забележителни жени с обща мисия

Латино дивата и Първата дама на Катар имат повече общо помежду си, отколкото предполагаме

Красиво и вдъхновяващо е да наблюдаваме как две жени, всяка невероятно силна в своята сфера, обединяват усилия и идеи, за да направят света по-добро място за живеене. Шакира и Шейха Моза бин Насер ал Миснед са типичният пример - двете дами, които на пръв поглед нямат нищо общо, споделят желания, но по-важното - визия, как да помогнат на децата по цял свят, особено тези в по-бедните страни, да получават по-добро образование.

42-годишната изпълнителка и 60-годишната Първа дама на Катар са почетни гости на Световната среща за иновации в областта на образованието, провела се в Катар.

"Разговарях с Шейха Мoза бин Насер, забележителна жена, която революционизира образованието в Катар и по света", пише Шакира под кадрите от срещата.

На въпросната среща е подписано споразумение с благотворителната организация на Шакира, което да подсигури и финансира образованието на 54 000 деца в Колумбия.

Шакира казва, че едно от най-важните неща, които е правила в живота си, е създаването на Pies Descalzos - организация, която се стреми да събере средства за подпомагане на уязвимите семейства в родната й Колумбия.

"Това е едно от най-важните неща, които съм направила в живота си. Значи много за мен - дори повече от наградите ми "Грами". Образованието помага да се създаде равенство. Затова стартирах най-важния проект в живота си, за да допринеса за по-качественото образование на всички деца", казва тя.

Шейха Моза е една от трите съпруги на бившия емир на Катар Хамад бин Халифа ал-Тани и майка на седем от неговите деца, включително на сегашния емир, Тамим бин Хамад ал-Тани. Въпреки че съпругът й се отказва от престола си в интерес на сина им, шейха Моза е символ на Катар и една от най-влиятелните жени в Близкия изток, а и в света.


Истории от живота: Първата дама на Катар - Шейха Моза бин Насер ал Миснед


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.