Следва

Тина Кунаки за Johanna Ortiz x H&M: вечен максимализъм

Г като Гаф: евтина Prada вместо скъп adidas

Prada, could you make my Superstars look more expensive?

All fashion преди 4 години

В началото на месеца новините за неочакваната колаборация между Prada и adidas генерираха особено топли чувства в Редакцията. Днес тя е вече факт, но дали радостта, която изпитахме тогава, ще продължи и сега, когато вече познаваме (поне визуално) продукта от сътрудничеството им?

И двете марки имат дълга история и заслуга в сливането на спорта и поп културата. Маратонките Superstar, представени за първи път през 1969г. като баскетболни обувки, бързо надхвърлят спортното си предназначение, превръщайки се в иконичен ежедневен модел, стрийт стайл продукт от първа необходимост и дори норма в полето на сериозната модна професия. От друга страна, и Prada има своята заслуга в лицето на облеклата от колекциите си Prada Sport, по-известни сега като Prada Linea Rossa, които доближават лейбъла до ежедневното облекло.

Маратонките Superstar и боулинг чантата на Prada, като най-емблематични сред екземплярите на гигантите, обединяват тези светове – висшата етикетирана мода и ежедневното спортно облекло. Избирайки двата продукта, брандовете споделят дебютните предложения, изработени от бяла кожа с лого-детайлировка и изискана италианска ръчна изработка.

Декорираните с лого Prada маратонки ще бъдат пуснати в продажба като унисекс предложение в широк диапазон от размери; второто изделие е развито като хибрид между красотата на боулинг Prada и функционалността на фитнес чантата на adidas.

Имайки предвид творчеството на двете марки, очаквахме много повече от дизайна и поне един изяло нов плод на съвместната им работа. Двете "реинкарнации" от колаборацията ще бъдат налични в избрани магазини Prada и adidas, както и онлайн от 4-ти декември, когато всички ще се избием за малко по-луксозен adidas и малко по-евтина Prada.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 21 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.