Следва

Тина Кунаки за Johanna Ortiz x H&M: вечен максимализъм

Г като Гаф: евтина Prada вместо скъп adidas

Prada, could you make my Superstars look more expensive?

All fashion преди 4 години

В началото на месеца новините за неочакваната колаборация между Prada и adidas генерираха особено топли чувства в Редакцията. Днес тя е вече факт, но дали радостта, която изпитахме тогава, ще продължи и сега, когато вече познаваме (поне визуално) продукта от сътрудничеството им?

И двете марки имат дълга история и заслуга в сливането на спорта и поп културата. Маратонките Superstar, представени за първи път през 1969г. като баскетболни обувки, бързо надхвърлят спортното си предназначение, превръщайки се в иконичен ежедневен модел, стрийт стайл продукт от първа необходимост и дори норма в полето на сериозната модна професия. От друга страна, и Prada има своята заслуга в лицето на облеклата от колекциите си Prada Sport, по-известни сега като Prada Linea Rossa, които доближават лейбъла до ежедневното облекло.

Маратонките Superstar и боулинг чантата на Prada, като най-емблематични сред екземплярите на гигантите, обединяват тези светове – висшата етикетирана мода и ежедневното спортно облекло. Избирайки двата продукта, брандовете споделят дебютните предложения, изработени от бяла кожа с лого-детайлировка и изискана италианска ръчна изработка.

Декорираните с лого Prada маратонки ще бъдат пуснати в продажба като унисекс предложение в широк диапазон от размери; второто изделие е развито като хибрид между красотата на боулинг Prada и функционалността на фитнес чантата на adidas.

Имайки предвид творчеството на двете марки, очаквахме много повече от дизайна и поне един изяло нов плод на съвместната им работа. Двете "реинкарнации" от колаборацията ще бъдат налични в избрани магазини Prada и adidas, както и онлайн от 4-ти декември, когато всички ще се избием за малко по-луксозен adidas и малко по-евтина Prada.

More All fashion