Следва

Giorgio Armani и трансформизма

Наталия Водянова иска да закусва в Тифани - Арно й го купува

Би дала всичко да е като Одри Хепбърн...

All fashion преди 4 години

Новината, която постресна модния свят, но от друга страна предизвика вълна от възхищение в подкрепа на идеята, вече е факт: собственикът на LVMH - Бернар Арно, в желанието си да създаде монопол на модния пазар, насочва финансовите си усилия към закупуването на емблемата в луксозните бижута Tiffany & Co., създадена през далечната 1837г.


Как Tiffany & Co. наложи монопол върху синьото си


Информацията, че LVMH иска да закупи марката се появява към края на октомври, като в същото време е обявена и цената, която Арно предлага – 14,5 милиарда долара. Тази сума не е достатъчна на ръководещите бижутерийния магнат и преговорите остават отворени.

Сутринта на 25-ти ноември обаче ни посрещна с новината, че Tiffany & Co. вече е официално притежание на LVMH, наред с Louis Vuitton, Dior, Guerlain, Moet & Chandon, Bvlgari и още 70 други луксозни марки.


Бернар Арно

Сделката е сключена, като по договр LVMH придобива Tiffany за 16,2 милиарди долара, т.е. 135 долара на акция или 13% повече от първоначалната оферта (и много по-високо от сделките за Kylie Cosmetics и Barneys New York).

"Имаме привилегията да посрещнем Tiffany в семейството на LVMH, което има уникално наследство и позиция в световния моден бизнес. С голямо уважение и възхищение към емблемата, възнамеряваме да развием тази марка със същата всеотдайност и преданост като всяка друга, част от конгломерата ни" – заявява Арно.

Съвсем в реда на нещата, очаквано и доста често ще виждаме Наталия Водянова (любимата на Антоан Арно – синът на Бернар, и предполагаема наследничка на имението на LVMH) като рекламно лице на Tiffany - руският модел дори вече се пошегува, доста снобарски, споделяйки възхищението си от новата "семейна" придобивка.

Водянова публикува снимка в Instagram, придружена от доста фукливо описание: "Дядо Коледа, ще може ли от следващата година всяка закуска да бъде в Tiffany?"

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.