Какво е това тейпиране на лицето и може ли да ни направи гладки и стегнати

Какво е това тейпиране на лицето и може ли да ни направи гладки и стегнати

Ярките ленти, точно като при олимпийците, вече се залепват върху лицето, като целта е оформен овал, противоборство с оточността и избавление от бръчките.

Предвид еко тенденцията, съвсем обяснимо всички се усещаме в една или друга степен длъжни да съобразяваме потреблението си с нея, и това е чудесно.

Да изберем натурални, чисти, природосъобразни и най-вече, неинжекционни способи да подобрим външния си вид, е тенденция, която бележи ръст с дни, поне по наши наблюдения.

Респективно и повишеният интерес към масажа и йогата за лице, нефритените ролери, гуаша масажът и уредите за разновидност на мезотерапия вкъщи.

Напоследък, в контекста на горното, дамите с афинитет към добрата бюти поддръжка, активно практикуват тейпиране - ярки ленти, като при спортистите, се поставят по определен начин върху лицето, за да намалят подпухналостта, да допринесат за по-стегнат овал, да предпазят от бръчки. Обясняваме какво точно е това и как работи:

Какви тейпове се използват за процедурата
"В естетическото тейпиране се използват главно кинезиологични тейпове - еластични памучни ленти с нанесено клеево покритие от едната страна. При производството тейповете с клей се нанасят на хартиена подложка с незначително стягане - това е важно за съхранението. Следователно е важно да помним при нанасянето на апликацията на места, които не бива да понасят опъване и разтягане, например зоната около очите, че някои тейпове имат базово разтежение от 20 процента и след махането им от подложката им трябват няколко секунди, за да заемат правилна форма", казват специалистите. Тейповете за лице съществено се различават от тези за тяло. При лицевите е важна формулата на клея, иначе може да предизвика раздразнение и други алергични реакции. Има още едно важно качество — кохезивност, което е способността след разтягането да заемат първоначалната си форма. Към настоящия момент на пазара за най-добри в съвкупността си от качества се считат K-Active Tape Gentle, за които специалистите твърдят, че могат да се поставят дори на новородени.

Защо не могат да се използват обичайни пластири
Изключително разпространен, въпросът: А не може ли да се положат обикновени пластири и в какво въобще е разликата?, получава следния отговор: разликата е принципна - пластирите не са еластични, вместо стимулация, възниква застой, ефектът е подобен на парниковия, защото плътността на обикновената лепенка нарушава кръвоснабдяването на кожата. Идеята е да се засили храненето, да се подпомогне лимфната система и да започне регенерация, а не просто да се залепи нещо върху лицето.

Как тейповете се подготвят за процедурата
Тейповете се продават под формата на ленти, и, преди да ги положим върху физиономията си, следва да ги нарежем по определен начин. За снемане на оточността, например, се използва формата на ветрило - взима се отрязък, дълъг 10 сантиметра и с ширина около 2 и половина сантиметра, и се прорязва няколко пъти. Получената форма визуално напомня на медуза. За едната страна са необходими две такива пластини - основата на първата се прикрепва към зоната около ухото, а втората полагаме от окончанието на челюстната кост нагоре.

За всеки проблем има съответен начин на апликация — можем да видим, например, на @beauty.inn.coach в Инстаграм.

Как правилно се прави апликацията

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.