Следва

We love: Les Ornements De Chanel, новогодишната грим колекция на Шанел

Какво е това тейпиране на лицето и може ли да ни направи гладки и стегнати

Ярките ленти, точно като при олимпийците, вече се залепват върху лицето, като целта е оформен овал, противоборство с оточността и избавление от бръчките.

Face преди 4 години

Предвид еко тенденцията, съвсем обяснимо всички се усещаме в една или друга степен длъжни да съобразяваме потреблението си с нея, и това е чудесно.

Да изберем натурални, чисти, природосъобразни и най-вече, неинжекционни способи да подобрим външния си вид, е тенденция, която бележи ръст с дни, поне по наши наблюдения.

Респективно и повишеният интерес към масажа и йогата за лице, нефритените ролери, гуаша масажът и уредите за разновидност на мезотерапия вкъщи.

Напоследък, в контекста на горното, дамите с афинитет към добрата бюти поддръжка, активно практикуват тейпиране - ярки ленти, като при спортистите, се поставят по определен начин върху лицето, за да намалят подпухналостта, да допринесат за по-стегнат овал, да предпазят от бръчки. Обясняваме какво точно е това и как работи:

Какви тейпове се използват за процедурата
"В естетическото тейпиране се използват главно кинезиологични тейпове - еластични памучни ленти с нанесено клеево покритие от едната страна. При производството тейповете с клей се нанасят на хартиена подложка с незначително стягане - това е важно за съхранението. Следователно е важно да помним при нанасянето на апликацията на места, които не бива да понасят опъване и разтягане, например зоната около очите, че някои тейпове имат базово разтежение от 20 процента и след махането им от подложката им трябват няколко секунди, за да заемат правилна форма", казват специалистите. Тейповете за лице съществено се различават от тези за тяло. При лицевите е важна формулата на клея, иначе може да предизвика раздразнение и други алергични реакции. Има още едно важно качество — кохезивност, което е способността след разтягането да заемат първоначалната си форма. Към настоящия момент на пазара за най-добри в съвкупността си от качества се считат K-Active Tape Gentle, за които специалистите твърдят, че могат да се поставят дори на новородени.

Защо не могат да се използват обичайни пластири
Изключително разпространен, въпросът: А не може ли да се положат обикновени пластири и в какво въобще е разликата?, получава следния отговор: разликата е принципна - пластирите не са еластични, вместо стимулация, възниква застой, ефектът е подобен на парниковия, защото плътността на обикновената лепенка нарушава кръвоснабдяването на кожата. Идеята е да се засили храненето, да се подпомогне лимфната система и да започне регенерация, а не просто да се залепи нещо върху лицето.

Как тейповете се подготвят за процедурата
Тейповете се продават под формата на ленти, и, преди да ги положим върху физиономията си, следва да ги нарежем по определен начин. За снемане на оточността, например, се използва формата на ветрило - взима се отрязък, дълъг 10 сантиметра и с ширина около 2 и половина сантиметра, и се прорязва няколко пъти. Получената форма визуално напомня на медуза. За едната страна са необходими две такива пластини - основата на първата се прикрепва към зоната около ухото, а втората полагаме от окончанието на челюстната кост нагоре.

За всеки проблем има съответен начин на апликация — можем да видим, например, на @beauty.inn.coach в Инстаграм.

Как правилно се прави апликацията
Как можем да сме сигурни, че апликация е направена правилно? Много просто - тя не трябва да причинява болка или дискомфорт, тейпът максимално имитира свойствата на кожата и само 15 минути след нанасянето изобщо не бива да се усеща. Ако не е така, просто махнете апликацията или сменете марката. Научете се да се вслушвате в знаците на тялото си и то ще ви отговори с дълга младост, красота и здраве. Тейпът на лицето не се носи цял ден, за получаването на ефект са необходими 20 минути.

Свойствата на тейпирането
Лимфодренажно тейпиране. Това е отделно направление в тейпирането, което позволява да се въздейства върху лимфната система и като цяло на движението на междуклетъчната течност. Основното правило при лимфодренажната апликация е налагането върху максимално разтегнати меки тъкани, като при това самият тейп се залепва без опъване. Задачата е да се повдигне епидермисът, така че под него да се формира допълнително пространство и така да се понижи налягането в тъканите - това освобождава кръвоносните и лимфните съдове и намалява налягането върху рецепторите за болка. Доколкото налягането под тейповете е снижено, спрямо съседните области, то течността от тях ще заеме пространството под тейповете. Именно това свойство на тейпирането помага да се борим с хематомите - много често като нагледен пример на това въздействие можете да видите снимки с наложени ветрилообразно апликации в областта на хематоми при спортистите.

Работа с патологичната мимика. Емоциите, които изпитваме по-често от останалите, се отразяват на лицето. Свързаността между емоциите и мимическите реакции е устойчива неразривна връзка, по която минаваме като по релси, много, много пъти. Представете си, че това се случва повтаряемо в продължение на много години - мускулите в състояние на напрежение се съкращават, стават по-твърди, по-плътни при докосване, често дори след много стимулация и масаж не могат да се разхлабят. В тях се отлага т.нар. остатъчна спазмичност. Представете си рокля с подплата - ако долният слой се повдигне, връхната част ще се набере или сбръчка. Същото става и с кожата: меките тъкани под съкращаващите се мускули някъде трябва да се "надиплят" - или ще се складират някъде по лицето, или ще образуват нещо като провиснали джобчета, в които ще започне да се складира лимфа. С помощта на тейпирането разглаждаме мускулите, възвръщаме нормалния им тонус, изглаждаме меките тъкани на лицето и после заучаваме нови мимически привички.

Какви са противопоказанията
Тейповете стимулират всички процеси, затова основните противопоказания са при нарушение на кожната цялост и възпалителни или инфекциозни процеси. Именно затова е важно винаги да се заобикаля областта, която е свързана с щитовидната жлеза. От маниера на поставяне и начинът, по който подхожда към процедурата, можете перфектно да изберете специалист по тейпиране - ако човекът понечи да постави на мястото на ларинкса, той не разбира тази причинно-следствена връзка, така че каквито и дипломи и сертификати да извади, просто си тръгнете. Освен това, преди апликиране върху лицето или друга чувствителна зона, е пожелателно да се направи тест за алергии, като се постави късче от тейпа върху сгъвката на лакътя или на шията, за да се види дали ще има зачервяване или друго неприятно усещане.

More Face