Следва

И ние вземаме своя подмладяващ ШОТ и пием Premium капсулите на Lierac!

We love: Les Ornements De Chanel, новогодишната грим колекция на Шанел

Beauty Екстаз!

Beauty News преди 4 години

В wishlist-а ни днес попада празничната грим колекция Les Ornements De Chanel. За създаването й Лучия Пика, Главен дизайнер грим и цветове за Шанел, черпи вдъхновение от орнаменти, които самата мадмоазел Шанел толкова силно обичала. Това следва да обясни присъствието на типичните шанелски копчета върху хайлайтърите и сенките, необичайните цветови комбинации и новите опаковки на червилата.

За бароковия период, обхващащ XVII и началото на XVIII век, са характерни екстравагантните, смели контрасти, изобилието от причудливи елементи и декорации. Рембранд, Рубенс и Веласкес - списъкът с творците на това време не е никак кратък, а творбите им служат за основно вдъхновение в работата на Габриел Шанел.


Le Paris Russe de Chanel: 97 божествено скъпи и носталгични по Имперска Русия френски бижута


Този сезон бароковата естетика, така близка до сърцето на Коко, получава нова интерпретация в колекцията Les Ornements De Chanel:

Устни
В новогодишната колекция емблемата на Шанел - Rouge Allure, идва в шест оттенъка и нова опаковка. Лучия Пика съветва да нанасяме съвсем малко глос върху Rouge Allure за пълен блясък.


Лице
Хайлахтърът Eclat Magnetique De Chanel идва в мек перлен нюанс, за да ни помогне да подчертаем формата на лицето и да придадем на кожата нужния блясък.

"Сияещо, ангелски чисто лице - най-добрият фон за празнична визия. Хайлайтърът се нанася като ореол около очите за перфектен завършек", продължава със съветите Пика.


Очи
Копринените нюанси с нежна кремообразна текстура на сенките са не по-малко красиви, а водоустойчивият молив за очи е перфектното допълнение към всяка визия.


Нокти
Не забравяйте за маникюра - празничната колекция включва два нюанса на Le Vernis: оловнозелен и кестеняво-червеникав.

More Beauty News