We love: Белучи като Калас на сцената на Théâtre Marigny

We love: Белучи като Калас на сцената на Théâtre Marigny

Моника Белучи в образа на оперната прима Мария Калас - премиерно в Париж

По-рано тази седмица сцената на парижкия театър "Мирини" (Théâtre Marigny) посреща премиерата на постановката Maria Callas: Lettres et mémoires ("Мария Калас: писма и спомени") на бележития френски режисьор Том Волф. Театралната постановка е посветена на оперната дива на XX век и новата книга за нея. Честта и предизвикателство да изиграе световната оперна звезда се пада на 55-годишната Моника Белучи, а ние не можем да бъдем по-щастливи от факта, макар гледайки само откъси от представлението.


Love to quote: 10 вдъхновяващи цитата от незатихващата Мария Калас


"Когато видях как Моника чете писмата на Калас, моментално разбрах, че е способна да предаде образа й максимално точно - така, че да оживее", обяснява избора си Волф.

Когато Том за първи път чува гласа на Калас, започва да изучава биографията й; превръща се в някаква мания, не спира да говори за нея, докато накрая не започва да пише книгата си. Продукцията Maria Callas: Lettres et mémoires е театрална адаптация на тази история, издадена на френски език през октомври.


Истории от живота: Тина, безмълвната съпруга на Онасис


"Писмата обхващат цели 30 години от живота на Мария. Книгата ми е написана в хронологичен ред - като автобиографията, която Калас е искала да напише, но не се е преборила с времето", разказва Том Волф.

А Белучи в ролята на Калас изглежда великолепно!

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.