Следва

Докато смъртта ги раздели: милиардерите и съпругите им

Българи спечелиха престижната европейска награда на "EUROPA CINEMAS"

Янаки и Хрито Дерменджиеви получиха признание от "Европейските Кино Награди", организирани от "Europa Cinemas", в категория "Предприемач на годината". Церемонията по награждаването се е състояла на 22-и ноември в UCI Cinemas, Лисабон.

All About Life преди 4 години



Европейската организацията, която на всеки две години отличава заслугите на различни дейци в киноиндустрията, се подкрепя от Европейската комисия още от самото си създаване. "Europa Cinemas" е първата по рода си мрежа, която се фокусира върху Европейското кино. В продължение на 27 години, членовете й са успяли да обединят под шапката си над 1200 кина (3123 екрана) в 43 държави.



Братята Дерменджиеви, заедно със солидна подкрепа от своите партньори, са успели да възобновят и реставрират множество кино салони, първият от тях във Враца през 2013-а година. След първоначалния си успех, те продължават дейността си в Пловдив, Видин, Търговище, а тази година и Велико Търново. Съсредоточават се главно върху области, които са икономически неразвити и нямат възможност сами да поемат подобни инициативи.

В момента управляват 12 кина в страната, както и популярното през лятото "Пътуващо кино", което обикаля по места, чиито жители нямат възможност да посещават кино салони, поради липса на такива. Христо и Янаки Дерменджиеви, с тяхната фирма "А Плюс", са и най-големите разпространители на Европейски филми у нас, фокусиращи се върху продукции и активности за младата публика.



През 2010 г. компанията разпространява най-успешния български филм за всички времена - "Мисия Лондон", а по-късно и лентите "Тилт", "Кецове", "Каръци", "Възвишение", „Лили Рибката“, "Лошо момиче" и много други. От 2014 г. фирмата развива собствени продуцентски проекти, като първият от тях е филмът "Ятаган", който излиза на широк екран през февруари 2020.



Друг проект, по който работят в момента е кинопродукцията "Екшън", която ще бъде разпространена по кината от 31.01.2020 година.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.