Тази събота сме в HRC Academy на DISCO SOUP!

Тази събота сме в HRC Academy на DISCO SOUP!

Един от най-популярните активисти срещу разхищението на храна - Тристрам Стюарт пристига в България за специална лекцияНа 30 ноември, събота, по покана на организаторите на кампанията DON’T WASTE, TASTE, пристига признатият по цял свят автор и активист срещу борбата срещу прекомерното изхвърляне на храна - Тристрам Стюарт. Денят ще бъде изцяло посветен на проблема с хранителния отпадък, като събитието ще се състои в две части - ще чуем специалната лекция на гостуващия автор, а след това ще се включим в международния формат Disco Soup, където всички посетители са поканени да участват в приготвянето на супа, използвайки "спасени" продукти от Българска Хранителна Банка.


DON’T WASTE, TASTE e родна инициатива, която среща разнообразни участници в българската хранителна система и говори открито за проблемите с хранителния отпадък. Кампанията цели да обедини институции, бизнеси, хранителни кооперативи, клъстъри и заведения, с цел да инициира дискусия, осведоменост и бъдещи добри практики по темата "Food Waste" и устойчивост като цяло.Tристрам Стюарт е английски автор с множество награди, лектор и международно признат експерт по въздействието на храната върху околната среда и социалните въпроси. Тристрам е "Young Champion" на ООН, изследовател на National Geographic и носител на наградата "The Sophie Prize" за опазване на околната среда.

Неговите книги The Bloodless Revolution: a cultural history of vegetarianism from 1600 to the present (2006) и Waste: Uncovering the Global Food Scandal (2009) са признати като принос към историята на човешките идеи от The Times, а TED Talk лекцията му е гледана над 1,6 милиона пъти.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.