Следва

Месечен ХОРОСКОП - Декември 2019

Дизайн за вдъхновение: ведно с природата, Джейсън Стейтъм и Малибу

Минималистичен модернизъм с датски mid-century привкус

All About Life преди 4 години

В някакъв момент от личностното си развитие всеки от нас изпитва желание за бягство от реалността, някъде на топло – физически или пък чисто душевно. Въпреки че на много от нас не ни се отдава като възможност, поради затрупания догоре график с ангажименти, на други им се получава и бягат надалеч, колкото им видят очите, от светската суета.

В търсене на перфектното кътче за уединение и бягство от каквото и да това, което го затормозява, Джейсън Стейтъм избира красотата на океана, аромата на мокър пясък и шума на разбиващите се вълни. Тези му пориви го отвеждат в Малибу (където и Миранда Кер си има спретната къщурка): актьорът попада на изоставено място, което трансформира от стара сърф барака в цяло имение - дом като от сънищата.

Архитектурното творение е разположено върху повдигната партерна основа, протягаща се успоредно на океана. Екстериорно, дизайнът набляга на характерната сърф стилистика, която бива обогатена от дървена и тухлена облицовка, както и стъклени панели, обграждащи откритите веранди.

Когато става дума за интериорното решение, последна дума в аранжирането има самият Стейтъм, адаптирал дома си в място за релаксация и живот, вместо в място за снимки и пиршество на чуждите очи. Много характерна част от жилището е отворената със стъклени прозорци задна част, свързваща жилищните помещения с прекрасната гледка към водите на Малибу. Имението е разгледано в нежни бежови оттенъци по стените, засилващи ефекта на естествена светлина в пространството.

Желанието му да се почувства ведно с природата е насочено към мебелите, изработени от фино светло кестеняво дърво, обогатени със зебло, лен и сурова коприна. Онова, което е характерно за интериора, е адаптирането на датски mid-century дизайни, перфектно допълващи цялото в духа на ретро модернизма.

Относно детайлите, партньорът на Роузи Хънтингтън Уайтли отново набляга на натуралните материали, редуцирани до стоманени статуи, дървени чинии и глинени вази с минималистичен чар. Силно внимание привлича и голям процент от изкуството по стените, разгледано под формата на черно-бели фотографски шедьоври, заснети от самия собственик.

More All About Life