Следва

Cyber who?

Митологична приказка с рицарски Roberto Cavalli доспехи

PRE-FALL 2020

Runway преди 4 години

Дизайнерското ръководство в Roberto Cavalli не е на завидно ниво след като Пол Съридж напусна поста си на Креативен директор през март тази година. Въпреки това, креативният екип на компанията се надява на скорошно възстановяване и осем месеца по-късно не се отказва от създаването на нова Pre-Fall 2020 колекция.

Предложението за сезона взима вдъхновението си от вълшебния свят на келтската митология, романтичните легенди за Авалон и рицарските доспехи на крал Артур. Идеята бива майсторски преплетена с ДНК-то на марката, разказващо история с един бохемски чар, амазонски дух и анималистични отпечатъци в различни интерпретации.

Жената на RC е наполовин богиня, наполовин войн, наполовин изкусителка, което като мотив се показва във всеки един от силуетите в галерията горе>>>. Относно конструкцията, предложението набляга на стилен тейлъринг с лек утилитарен акцент, последователно допълнен от феерични предложения със свободна кройка и 70-тарски детайли в пропорциите.

С оглед на вдъхновението, вечерните предложения напълно олицетворяват рицарската броня, разгледана в поредица от детайли и материи с деликатна декорация от пайети и мъниста. От друга страна пък, келтската митология поетично заема отреденето й място чрез животинските принтове, както и множеството тежки бронзови бижута, разположени върху меки кадифени основи.

Цялото е сътворено в неутралната гама, ширещата се от бледобежовите до дълбоките черни тонове - както в дамската, така и в мъжката линия. Колекцията бива обогатена с живописни оттенъци на синьо, масленозелено, тюркоазено и охра, взети от спиращите дъха пейзажи на Авалон...

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.