Кой не използва базата за грим на Galénic, кой не е слушал за нея?

Кой не използва базата за грим на Galénic, кой не е слушал за нея?

Не използвате основа за грим? Shame on you!

Съществуват няколко тези по повод употребата на основа при грима (primer): някои го виждат като ненужна загуба на време, докато други се кълнат в есенциалните му свойства. Всяка жена бленува безупречна кожа и ролята на праймъра се приема различно от различните хора - нормално е и е ОК.

Въпреки това, извън употребата на всякакви ексфолианти, хидратанти, дневни и нощни кремове, висококачествени фон дьо тен-и, чийто състав блика от ингредиенти, които уж опазват грима перфектен и тена непокътнат, използването на праймър е от сериозна важност. Ако не се причислявате към нито една от двете групи на Върли защитници и Заклети противници, ето ви 7 основни причини в полза на употребата му, пък после всеки да реши за себе си:

Когато говорим за основи за грим, основното нещо, което има нужда да знаем, е за какво са предназначени изначално. Основната функция на един праймър трябва да е подготовката на кожата за нанасянето на фон дьо тен и поставянето на солидна основа, която да абсорбира по-лесно продуктите, нанесени впоследствие.

1. По-евтино, по-ефикасно
Да, основите са скъпо удоволствие, което обаче, поради мултифункционалния си характер, неутрализира нуждата от използване на хидратант, околоочен крем, в някои случаи дори SPF. Това им свойство развенчава мита, че са безполезни и губещи време и средства продукти - в допълнение, количеството праймър, нужно за добра основа, е минималното възможно.

2. Дълготрайност на грима
Следваща важна функция на основата е дългият период от време, в който гримът се запазва непокътнат.

Определен вид праймъри може да се използва и върху клепачите като основа за нанасяне на сенки, очна линия и т.н. продукти. Важното тук е да се съблюдава напасването на продукти - никога няма да получим добър резултат, ако смесваме продукти на водна основа с продукти на маслена. Съвместимостта е основен ключ.

3. Отърваваме се от лъщенето
Благодарение на функционалния принцип, споменат в точка 2., праймърите абсорбират отделената от кожата мазнина и ни помагат да се отървем от лъщенето, което иначе старателно попиваме с матиращи ленти или тоалетна хартия. На пазара има някои впечатляващо качествени продукти, които действително успяват да подарят на кожата готиния и луксозен матиращ финиш, който заслужава.

4. Грижи се и за порите

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.