Следва

We love: Тилда Суинтън неблондинка

Кой не използва базата за грим на Galénic, кой не е слушал за нея?

Не използвате основа за грим? Shame on you!

Face преди 4 години

Съществуват няколко тези по повод употребата на основа при грима (primer): някои го виждат като ненужна загуба на време, докато други се кълнат в есенциалните му свойства. Всяка жена бленува безупречна кожа и ролята на праймъра се приема различно от различните хора - нормално е и е ОК.

Въпреки това, извън употребата на всякакви ексфолианти, хидратанти, дневни и нощни кремове, висококачествени фон дьо тен-и, чийто състав блика от ингредиенти, които уж опазват грима перфектен и тена непокътнат, използването на праймър е от сериозна важност. Ако не се причислявате към нито една от двете групи на Върли защитници и Заклети противници, ето ви 7 основни причини в полза на употребата му, пък после всеки да реши за себе си:

Когато говорим за основи за грим, основното нещо, което има нужда да знаем, е за какво са предназначени изначално. Основната функция на един праймър трябва да е подготовката на кожата за нанасянето на фон дьо тен и поставянето на солидна основа, която да абсорбира по-лесно продуктите, нанесени впоследствие.

1. По-евтино, по-ефикасно
Да, основите са скъпо удоволствие, което обаче, поради мултифункционалния си характер, неутрализира нуждата от използване на хидратант, околоочен крем, в някои случаи дори SPF. Това им свойство развенчава мита, че са безполезни и губещи време и средства продукти - в допълнение, количеството праймър, нужно за добра основа, е минималното възможно.

2. Дълготрайност на грима
Следваща важна функция на основата е дългият период от време, в който гримът се запазва непокътнат.

Определен вид праймъри може да се използва и върху клепачите като основа за нанасяне на сенки, очна линия и т.н. продукти. Важното тук е да се съблюдава напасването на продукти - никога няма да получим добър резултат, ако смесваме продукти на водна основа с продукти на маслена. Съвместимостта е основен ключ.

3. Отърваваме се от лъщенето
Благодарение на функционалния принцип, споменат в точка 2., праймърите абсорбират отделената от кожата мазнина и ни помагат да се отървем от лъщенето, което иначе старателно попиваме с матиращи ленти или тоалетна хартия. На пазара има някои впечатляващо качествени продукти, които действително успяват да подарят на кожата готиния и луксозен матиращ финиш, който заслужава.

4. Грижи се и за порите
Проблемът с разширените пори нараства с омазняването на кожата. Така че, ако сте горди притежатели на едно от двете състояния, то със сигурност сте и на другото. И ако продуктът, който ползвате, се бори с едното, то по default преборва и другото.

Праймърите помагат и тук, да - намаляват разширяването визуално, изглаждат кожата и предотвратяват по-нататъшното влияние на външните фактори върху порите.

5. Изравняване
Продължаваме с разнообразните функции и възможности, които праймърите предлагат - някои коригират и изравняват тена още преди да сме нанесли фон дьо тен и коректор.

6. Photoshop ефект
Освен всичко вече изброено, праймърите също попълват бръчиците и фините линии, белезите и други несъвършенства, за да създадат този желан "Photoshop ефект". Тук най-важен, разбира се, е изцяло натуралният състав на използвания продукт.

Избраният правилно праймър и комбиниран с подходящите продукти, осигурява самочувствие до ниво "няма мърдане" при грима.

7. Shine bright
Последното велико нещо в магията на праймърите е, че играят и ролята на хайлайтър, бидейки също толкова ефективни в озаряването на кожата, колкото и специфичния отразяващ пигмент при хайлайтърите. Така че, ако нямате време за "brigther than your future" хайлайтър, съвсем спокойно може да разчитате на "вградения ефект" на основата за грим.

Нас ако питате, присъствието на основа в бюти режима ви - преди фон дьо тен-а и след хидратанта - е абсолютно задължително! Да речем, че имаме нещо като Beauty Scan за козметични продукти - залагаме търсените свойства и получаваме като резултат продукт, който отговаря на всички от тях. Все още не сме го патентовали или изобретили, но поне знаем какъв би бил резултата от това търсене: 100-процентово съвпадение с Illuminating Primer-a на Galénic!

Озаряващата база за грим от колекцията TEINT LUMIÈRE на Galénic има впечатляващи покривни свойства, предоставя съвършена трайност и осигурява перфектна фиксация на грима; усъвършенства усещането на текстурата при нанасяне и крайния завършек, като осигурява пудрен завършек. Всичко това, благодарение на активните агенти в състава си - Бели пигменти и Екстракт от Розов Пипер.

Има изключителната галенова структура на Бял компакт гел, която съчетава плътна, компактна текстура, покриваща несъвършенствата, с еластична, гъвкава и лека текстура (гел), за да се разнася с лекота по кожата така, че белите пигменти да се разпределят и продуктът да бъде хомогенно нанесен без ефект "маска". При контакт с кожата, компакт гелът се разпада и се трансформира в акватичен, предоставяйки усещане за акватична свежест; за хидратирана кожа със свеж и здравословен тен. Много, много ефирен е - лек и зареден с вода, без мазнини; некомедогенен, за да позволи на кожата да диша.

Композицията му включва активните съставки, както следват: Бели пигменти, за да изравнява и озарява; Екстракт от Розов пипер, за да изглажда и извайва кожния релеф; Растителен глицерин, гликол, за да хидратира и омекотява; Триглицериди, за да придава този мечтан пудрен завършек.

Отличава се с деликатен, завладяващ зелено-флорален ароматен подпис, който само усилва удоволствието при ползването му.

TEINT LUMIÈRE на Galénic включва още всички продукти от първа (а и второстепенна) необходимост в грим ритуалите: Разкрасяващ оцветен хидратант, DD крем - Съвършена красота - Всичко в 1, Коректор ретуш, Пудра бронзант, Крем руж, Компактна пудра и Матираща пудра. Повече за тях откриваме ТУК.

Озаряващата база за грим, както и останалите продукти от серията TEINT LUMIÈRE откриваме ТУК, ТУК и ТУК.

More Face