Следва

Райна и Фахрадин победиха във Vip Dance

20 години с най-големите хитове на Queen – в музика плюс снимки и лайв изпълнения

Greatest, хитовата колекция на рок легендите Queen, вече е на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ EMI...

Events преди 14 години

Greatest, хитовата колекция на рок легендите Queen, вече е на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ EMI с медийната подкрепа на Радио 1.

Queen. Някой трябва да им издигне паметник, заслужават го. Помислете: играят си играта повече от някои от най-големите световни лидери, текстовете им се знаят и могат да бъдат повторени от много повече хора, отколкото същите могат да изрецитират нещо на най-известните писатели и след като повече от три поколения продължават да живеят с тях, те са все така обичани, както винаги. Малко инфо за начинаещи (ще има и повече):

- Queen са любимата банда на британците: Според BPI (Britain’s official recording body) албумът на бандата Greatest Hits 1 е най-продаваният албум от създаването на тази класация преди 50 години до сега;

- Queen са най-успешният артист на всички времена в британските чартове: изследване на екипа зад най-популярното годишно издание в света, The Book of British Hit Singles & Albums, разкрива, че Queen са преборили Beatles за Official UK Album Chart шампион, като са прекарали повече седмици в чарта и от ливърпулската четворка. В световен мащаб, имат продажби от над 300 милиона продадени копия от своите албуми.

- Да не забравяме, че Queen мачкат и със своите лайв изпълнения. Няма континент в света, на който да не са стъпвали заедно с легендарните си турнета, като в повечето случаи са покорявали различни територии преди много други – например, Южна Америка, Мексико, Източния блок. И може би само най-мъдрите от нас са наясно, че някъде там, в пустинята на Антарктика има и плоча с името на Queen върху нея.

- Винаги готови за нещо ново, Queen строшиха представите за рок и създадоха мюзикъл на сцената - We Will Rock You, след вече толкова години той продължава да се гледа в Лондон, а съвсем наскоро общата му световна аудитория прескочи 10 милиона зрители.

Отвъд това, Queen, които продължават да разпродават концерти, винаги са били готови да вложат популярността си в справедлива кауза – като кампанията на Нелсън Мандела 46664; също така без излишен шум са събрали и помогнали с над 15 милиона долара през своя собствен благотворителен тръст Mercury Phoenix Trust – за борбата със СПИН по целия свят.

И може би най-важното от всичко е това, че продължават да бъдат гордо почитани и от днешните рок владетели, които сочат бандата като тотално влиятелна за поколения рок музиканти.

Да си го кажем в очите: много малко други артисти са такава истинска част от живота ни. Представяте ли си го въобще, ако тях ги нямаше? И какво е това нещо в крайна сметка, което прави от Queen всичко това, което са?

Повече от 21 години те карат хората да се кефят на рока, да чувстват, усещат и празнуват с тази музика. Absolute Greatest ни напомня и колко великолепни и умни рок и поп автори на музика и музиканти Messrs Deacon, May, Mercury и Taylor бяха (са). Също и че те имаха чувство за хумор, което може би е една от най-важните причини хората да ги харесват толкова.

Най-ранният хит, представен тук, Seven Seas of Rhye (1974) ни напомня за онези дни, когато се чудехме защо са избрали това име за групата си - Queen, дали защото са арогантна шайка, играеща си с късмета, или защото са предвиждали бъдещето на прогресив рока? И за да продължим да се чудим, те не спират до тук – ами вървят напред със заглавието на следващия си сингъл - Killer Queen.

След остроумието, идва ред и на усмивките и хубавото настроение с парчета като Crazy Little Thing Called Love, Radio Ga Ga и I Want To Break Free. И, по дяволите, кой си е и помислял, че Роджър Тайлър ще изглежда толкова, хм, секси в онзи пред-Бритни вид на гимназистка?

И ако ви се иска масов празник и всенародно вълнение – ето ги и We Will Rock You, както и емоционалното We Are The Champions.

Освен всичко, те могат да бъдат и романтични. Доказаха го с You’re My Best Friend, Somebody to Love или Who Wants to Live Forever.

Queen имат парчета за всяко състояние, настроение и въобще за всеки път. Абсолютни крале са и на спиращата дъха драма - Under Pressure, Bohemian Rhapsody, The Show Must Go On.

Абсолютна радост и почит към най-великите моменти на Queen - Absolute Greatest!

В лимитираното издание ще има и книга с фото архив на 52 страници с преди невиждани или редки кадри, както и текстове с почерците на всички от бандата (включително с оригинални корекции и поправки).

Някои от версиите ще предлагат и ексклузивен достъп до онлайн стрийминг на 20 от най-великите лайв изпълнения на Queen.

Absolute Greatest ще достави на феновете великолепна доза Queen, за да можем заедно да почетем тяхното монументално място в музикалната история. И това наистина са дните на нашия живот, не го забравяйте.

Absolute Greatest вече е на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ EMI с медийната подкрепа на Радио 1.

За онлайн поръчки: www.animatomusic.com
Снимки: Анимато Мюзик/ EMI

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?