Следва

Fashion Starter: Кралица Летисия, емблемата на модерния кралски стил

Имало едно време през 1995-та, Моника Белучи, Джани Версаче и...

Велик винтидж кадър, който бихме си закачили на стените отсреща, на ниво поглед, защото главните герои са истински герои на времето ни - два гиганта made in Italy.

All fashion преди 4 години

Имало едно време Моника Белучи, Джани Версаче и Жан-Мари Перие... това щеше да е началото на тази история, ако беше приказка за кутюр.

Annus domini 1995, сценография на ателието на Versace в Милано, на преден план - тялото на Моника Белучи, обвито в разкроена дълга рокля с ниско деколте, изпълнена в оранжев неон - абсолютна класика, достойна за всяка енциклопедия по история на модата.


Животът след 50: Моника Белучи по "без грим" в Рим


Зад Малена от големия екран, погледът на Джани Версаче, достатъчно сериозен, но и достатъчно забавен и разпознаваем, емблема на онова модно поведение, което позволи на леко подценяваната в онези години модна къща да се окаже тотално печеливш играч, дори и поради елемента на неочакваност, що се отнася до старите кучета в бизнеса.


Истории от живота: Eкстраваганцата, блясъкът и трагедията на Джани Версаче


Заснета от фотографа Жан-Мари Перие, митологичен художник на детайла, снимката на Моника Белучи и Джани Версаче заедно, между оптично белите колони и блестящия паркет в "храма на Медуза", е ярко винтидж попадение с незабавен саудаде ефект.

"Виновен" за този прелестен throwback е профилът в Инстаграм @NinetiesAnxiety, пълен с носталгични кадри. Самата идея за времето в средата на 90-те, в къщата на дизайнера, починал само две години по-късно, и супермоделът, суперактриса и супермама от Умбрия, облечена в негово творение, абсолютна икона, е в състояние да ни накара да мечтаем, да съзерцаваме и да искаме още красота наоколо си.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.