Следва

Небесни тела: новото в бижутата Dior

Ис-кам пухенка, ис-кам пухенка... ок, ето каква да бъде!

Да, и ние искаме, че студ хвана. Съответно следва пълен разбор на пухените бижута на сезона, по тенденции и по всичко.

All fashion преди 4 години

Дреха, която плавно се промъква от сезон в сезон, и всеки път имаме чувството, че този й е последният, преди в началото на следващия да нахлуе ударно в нови разновидности, цветове, кройки и хрумки, за които чак се чудим как им изват на ума на Майсторите в модата, при положение, че какво толкова има да го правиш едно пухкаво дебело яке (Как всички го носят, припоняме си ТУК).

Оказва се, че има какво, а всеобщият ентусиазъм се оправдава напълно от простичкия факт, че топлото меко обемно якенце е най-добрата "покривка" на красивите ни тела, когато навън е около и под нулата.

И като си представим колко уютна е зимата, докато се носим през дните й в този вид облекло, приемаме и дори прегръщаме и нарочния обем, и асиметрията, и ярките цветове, и сдържаността в общоприетия вафлен маниер на изработка, дори и футуристичния блясък на метала. Специално този сезон имаме налице и огромни яки, и доста много кожа. Но да видим подред:

МНОГО ЦВЯТ

Определено бягство от скуката имаме за Зима 2019/2020. Пухените якета и палта идват във всички цветове на дъгата - от елегантно ярко розово, като при моделите с колан в талията на Chanel до ментовите подплатени капитонирани палта-халати на Balenciaga. За зиморничавите мацки, устремени към максимален комфорт и едновременна ефектност, Dries Van Noten предлага обемното виолетово палто, напомнящо пухено одеяло.

Chanel Fall-Winter 2019/2020

Balenciaga Fall-Winter 2019/2020

Dries Van Noten Fall-Winter 2019/2020

МЕТАЛИК

Метализирани текстури, визуализиращи благородния блясъка на златото, среброто и бронза, са в топ-класацията на модните хора този сезон, от Ню Йорк до Париж. В пухенките-одеяла с макси дължина на Off-White определено може да се завладее северния полюс, а в преувеличените капитонирани модели на IENKI IENKI спокойно можете да катерите върхове.

IENKI IENKI Fall-Winter 2019/2020

Off-White Fall-Winter 2019/2020

ПУХЕНКИ-ПАЛТА

Tрансформацията на топлата дреха в елегантен и женствен обект в гардероба определено е възможна тази зима. Дизайнерите експериментират със силуетите, измисляйки нов вариант на пухенката - като зимно палто с колан в талията. Salvatore Ferragamo директно обединява няколко тренда - кожена материя и силует на пухено палто, право в целта на търсения сексапил. Balenciaga показват капитонирани палта, а Gabriela Hearst – сложно скроен модел-трансформър. В категорията попада и украинскиия бранд MOON GOOSE, който предлага обединението на пухена основа с кройката на класически тренч.

Balenciaga Fall-Winter 2019/2020

Gabriela Hearst Fall-Winter 2019/2020

Salvatore Ferragamo Fall-Winter 2019/2020

ОБЕМНИ ЯКИ

Пухкавите якета с грамадни яки далеч на се дебютанти този сезон, но константно остават обект на фантазията на мнозина от големите дизайнери. Този сезон силно се приветства всяка експерименталност - например нечуваната доскоро комбинация от супер елегантна пола или рокля с късо спортно яке, както колективно ни съветват от Givenchy, Emporio Armani и A.W.A.K.E. MODE.

Emporio Armani Fall-Winter 2019/2020

Givenchy Fall-Winter 2019/2020

AWAKE MODE fall-winter 2019/2020

КОЖЕНИ МОДЕЛИ

Тук имаме конкретна отправка към 90-те, както вече посвикнахме в последните няколко години. Кожените пухенки този сезон са във всякакви кройки и цветове. При Ermanno Scervino например са черни и матови, с качулки, нещо като в "Матрицата". В същото време Hermes и Salvatore Ferragamo си играят с канарено жълто и бордо като цвят на кожата върху гъшите пух и пера.

Ermanno Scervino Fall-Winter 2019/2020

Hermes Fall-Winter 2019/2020

Salvatore Ferragamo Fall-Winter 2019/2020

More All fashion