Следва

Небесни тела: новото в бижутата Dior

Ис-кам пухенка, ис-кам пухенка... ок, ето каква да бъде!

Да, и ние искаме, че студ хвана. Съответно следва пълен разбор на пухените бижута на сезона, по тенденции и по всичко.

All fashion преди 4 години

Дреха, която плавно се промъква от сезон в сезон, и всеки път имаме чувството, че този й е последният, преди в началото на следващия да нахлуе ударно в нови разновидности, цветове, кройки и хрумки, за които чак се чудим как им изват на ума на Майсторите в модата, при положение, че какво толкова има да го правиш едно пухкаво дебело яке (Как всички го носят, припоняме си ТУК).

Оказва се, че има какво, а всеобщият ентусиазъм се оправдава напълно от простичкия факт, че топлото меко обемно якенце е най-добрата "покривка" на красивите ни тела, когато навън е около и под нулата.

И като си представим колко уютна е зимата, докато се носим през дните й в този вид облекло, приемаме и дори прегръщаме и нарочния обем, и асиметрията, и ярките цветове, и сдържаността в общоприетия вафлен маниер на изработка, дори и футуристичния блясък на метала. Специално този сезон имаме налице и огромни яки, и доста много кожа. Но да видим подред:

МНОГО ЦВЯТ

Определено бягство от скуката имаме за Зима 2019/2020. Пухените якета и палта идват във всички цветове на дъгата - от елегантно ярко розово, като при моделите с колан в талията на Chanel до ментовите подплатени капитонирани палта-халати на Balenciaga. За зиморничавите мацки, устремени към максимален комфорт и едновременна ефектност, Dries Van Noten предлага обемното виолетово палто, напомнящо пухено одеяло.

Chanel Fall-Winter 2019/2020

Balenciaga Fall-Winter 2019/2020

Dries Van Noten Fall-Winter 2019/2020

МЕТАЛИК

Метализирани текстури, визуализиращи благородния блясъка на златото, среброто и бронза, са в топ-класацията на модните хора този сезон, от Ню Йорк до Париж. В пухенките-одеяла с макси дължина на Off-White определено може да се завладее северния полюс, а в преувеличените капитонирани модели на IENKI IENKI спокойно можете да катерите върхове.

IENKI IENKI Fall-Winter 2019/2020

Off-White Fall-Winter 2019/2020

ПУХЕНКИ-ПАЛТА

Tрансформацията на топлата дреха в елегантен и женствен обект в гардероба определено е възможна тази зима. Дизайнерите експериментират със силуетите, измисляйки нов вариант на пухенката - като зимно палто с колан в талията. Salvatore Ferragamo директно обединява няколко тренда - кожена материя и силует на пухено палто, право в целта на търсения сексапил. Balenciaga показват капитонирани палта, а Gabriela Hearst – сложно скроен модел-трансформър. В категорията попада и украинскиия бранд MOON GOOSE, който предлага обединението на пухена основа с кройката на класически тренч.

Balenciaga Fall-Winter 2019/2020

Gabriela Hearst Fall-Winter 2019/2020

Salvatore Ferragamo Fall-Winter 2019/2020

ОБЕМНИ ЯКИ

Пухкавите якета с грамадни яки далеч на се дебютанти този сезон, но константно остават обект на фантазията на мнозина от големите дизайнери. Този сезон силно се приветства всяка експерименталност - например нечуваната доскоро комбинация от супер елегантна пола или рокля с късо спортно яке, както колективно ни съветват от Givenchy, Emporio Armani и A.W.A.K.E. MODE.

Emporio Armani Fall-Winter 2019/2020

Givenchy Fall-Winter 2019/2020

AWAKE MODE fall-winter 2019/2020

КОЖЕНИ МОДЕЛИ

Тук имаме конкретна отправка към 90-те, както вече посвикнахме в последните няколко години. Кожените пухенки този сезон са във всякакви кройки и цветове. При Ermanno Scervino например са черни и матови, с качулки, нещо като в "Матрицата". В същото време Hermes и Salvatore Ferragamo си играят с канарено жълто и бордо като цвят на кожата върху гъшите пух и пера.

Ermanno Scervino Fall-Winter 2019/2020

Hermes Fall-Winter 2019/2020

Salvatore Ferragamo Fall-Winter 2019/2020

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.