Следва

X-mas Gift Guide: ЗА НЕЯ

Мъжкият Dior - as good as Miami

PRE-FALL 2020 MENSWEAR

Runway преди 4 години

Най-голямата загадка за всички, интересуващи се от The Fashion Awards, беше как точно Ким Джоунс ще успее да се яви и на церемонията в Лондон, и на ревюто си за Dior, планирано за Маями - ами, не успя. Въпреки че получи приз от Британския моден съвет за Дизайнер на годината в направление Мъжка мода, Ким Джоунс изпрати на сцената добрата си приятелка Донатела Версаче, за да "отсрами" отсъствието му пред гилдията.

Докато течеше бляскавата церемония в Royal Albert Hall, на другия край на света - в Маями, Ким Джоунс и този път представи съвсем неочакван спектакъл за посетителите, интерпретиран в чисто нова и коренно различна стилистика от предишните.

Вдъхновението на дизайнерa идва от топлия Маями, ретро естетиката му и красотата на архитектурните творби от миналия век. Колекцията набляга на стандартните по форма модни артикули, аранжирани в игриво и равно по пропорции съотношение между 60-тарската, 70-тарска и 80-тарска стилистика, както и присъщото за мястото плажно поведение.

Освен играта с пропорциите и дължините във всеки един аутфит, Джоунс представя и серия костюми, изработени в разпознаваемия кутюр стил на марката. Особено важна част в колекцията заема и иконичната Dior Saddle Bag - с безбройните си интерпретации, инкорпорирана в мъжката линии от самия дизайнер.

Трудно бихме могли да определим гамата цветово - творецът набляга на неутралните тонове, допълнени от многоцветна палитра, взета от архитектурата в Маями; главен акцент пада върху множеството принтове, представени по графичен, калиграфичен, анималистичен или тип Арабеск начин.


Маями-момчетата на Dior, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.