Александра Грант отказва да боядисва косите си, ето защо

Александра Грант отказва да боядисва косите си, ето защо

"Ако се стига до болести в името на някакви си стандарти за красота, нека преосмислим тези стандарти..."

Голямата любовна история на 46-годишната Александра Грант и 55-годишния Киану Рийвс буди особен интерес, поради артистичната натура на двамата влюбени, цялата тайнственост, с която е обвита връзката им, и хармонията, струяща от актьора и художничката, когато ги видим заедно. Припомняме, че любовта им направи red carpet дебюта си едва през ноември, а в жълтата преса вече се срещат слухове, че са женени! Официално потвърждение няма, но личността на Александра става все по-търсена и все по-любопитна за широката публика. Тъкмо в Инстаграма си, Грант разказва защо отказва да боядисва косите си.

По думите на Александра, решението идва естествено, въпреки че посивяла много рано. Като един от аргументите в полза на това решение, Грант цитира статия от сп. Newsweek, разказваща за ефекта от боята за коса върху здравето на жените. Заглавието на статията съобщава, че продължителната употреба на бои за коса, преси и маши увеличава риска от образуване на рак на гърдата. В проучването на изданието са участвали повече от 45 000 жени.

"Цифрата е потресаваща... Посивях много рано, после се боядисах във всички възможни цветове, докато не се замислих за жестоката токсичност на боите. Жената избира как да изглежда на всяка възраст, но ако се стига до болести в името на някакви си стандарти за красота, нека преосмислим тези стандарти", коментира Александра изследването.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.