Следва

#SephoraChristmas записки на същия редактор

Александра Грант отказва да боядисва косите си, ето защо

"Ако се стига до болести в името на някакви си стандарти за красота, нека преосмислим тези стандарти..."

Celebrity beauty преди 3 години

Голямата любовна история на 46-годишната Александра Грант и 55-годишния Киану Рийвс буди особен интерес, поради артистичната натура на двамата влюбени, цялата тайнственост, с която е обвита връзката им, и хармонията, струяща от актьора и художничката, когато ги видим заедно. Припомняме, че любовта им направи red carpet дебюта си едва през ноември, а в жълтата преса вече се срещат слухове, че са женени! Официално потвърждение няма, но личността на Александра става все по-търсена и все по-любопитна за широката публика. Тъкмо в Инстаграма си, Грант разказва защо отказва да боядисва косите си.

По думите на Александра, решението идва естествено, въпреки че посивяла много рано. Като един от аргументите в полза на това решение, Грант цитира статия от сп. Newsweek, разказваща за ефекта от боята за коса върху здравето на жените. Заглавието на статията съобщава, че продължителната употреба на бои за коса, преси и маши увеличава риска от образуване на рак на гърдата. В проучването на изданието са участвали повече от 45 000 жени.

"Цифрата е потресаваща... Посивях много рано, после се боядисах във всички възможни цветове, докато не се замислих за жестоката токсичност на боите. Жената избира как да изглежда на всяка възраст, но ако се стига до болести в името на някакви си стандарти за красота, нека преосмислим тези стандарти", коментира Александра изследването.

More Celebrity beauty

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 5 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 6 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 6 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи