Следва

Принт. Тест. Арт: изложба, която ще видим

Изложба "Обективно" на Валентин Ангелов и Петко Арнаудов

"Обективно" е озаглавена изложбата от живопис, обекти и рисунки на познатия творчески тандем Валентин Ангелов и Петко Арнаудов, които галерия "Ракурси" събира за десети път.

Events преди 4 години


Петко Арнаудов

В изложбата художниците пресъздават предмети от техните ателиета, събирани с години и свързани със спомени и романтични преживявания. Те ни въвеждат в техния фантастичен, леко носталгичен и пропит с тънко чувство за хумор свят. Предмети и натюрморти сякаш оживяват и се превръщат във важни обекти на случки и приказни истории. Като добри разказвачи двамата автори успяват да ни убедят в истинността на техните истории и ние с радост поемаме на далечно плаване с една стара ютия, скитаме се по пусти плажове, събираме плоски камъчета, гмуркаме се в кристални води. Потапяме се в един топъл и уютен оазис, защото наближава Коледа и всички имаме нужда от това.


Валентин Ангелов

Валентин Ангелов е завършил специалност "Графика" в Националната художествена академия. Има над трийсети пет самостоятелни изложби - в Кьолн, Будапеща, Москва, Виена, Прага, Истанбул, София. Носител е на Първа награда от Биеналето на рисунката в Ел Ферол, Испания.


Валентин Ангелов

Скулпторът Петко Арнаудов
също е възпитаник на Националната художествена академия, специалност "Скулптура" при проф. Величко Минеков и проф. Георги Чапкънов-Чапа. Има над 25 изложби у нас и в чужбина. 

Петко Арнаудов


Изложбата ще бъде открита на 10 декември, вторник от 18:30 ч. в галерия "Ракурси" и ще продължи до 8 януари 2020.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.