Уилям и Хари враждуват от години, но защо?

Уилям и Хари враждуват от години, но защо?

"Брат брата не храни, но тежко на този, който го няма."

По всичко изглежда, че цитатът започва все повече да губи силата си в контекста на взаимоотношенията на Уилям и Хари, които напоследък са всичко друго, но не и топли. За братската вражда разказват приближени до фамилията.

Тежки времена настъпиха за британското кралско семейство, визираме секс скандала с принц Андрю. Но не се ли сплотяват семействата тъкмо в такива ситуации? Не стават ли още по-близки, не започват ли да се подкрепят повече? Е, явно не.


Защо Камила Паркър-Боулс недолюбва принц Андрю


От известно време насам слуховете за недобрите отношения между синовете на принц Чарлз са все по-упорити и кралският биограф, Анджела Левин, прави подробна обосновка, за да обясни откъде идва всъщност конфликтът. Според авторката, враждата се корени в детството на Уилям и Хари. Въпреки неголямата възрастова разлика, Уилям винаги се чувствал по-отговорен и длъжен да защитава брат си.

По време на развода на Чарлз и Даяна, Уилям изживява раздялата с майка си особено тежко, което обаче прави връзката им по-силна, но това на свой ред събужда ревността на Хари.

Биографката е убедена, че тези чувства не са изчезнали след смъртта на майка им и колкото и да са "нормални" за двама братя, не се отразяват добре на отношенията им до ден днешен.

След сватбата на Хари и Меган, връзката на двамата братя съвсем се пречупва. По думи на приближени до братята, Уилям се опитва да разубеди Хари за женитбата многократно, убеждавайки го, че изборът е прекалено прибързан и си заслужава да почака.

Херцогът и херцогинята на Съсекс не живеят в Двореца поради именно тази причина, като някои източници назовават враждата дори като ненавист. Братята се виждат много рядко и дори на официални събития едва обменят две-три общи приказки.

В книгата си "Хари: биография на принца" Анджела подчертава, че омразата между внуците на Елизабет II идва още от детството и ролята на Меган Маркъл в тази междубратска война е незначителна.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.