Следва

#truestory или как Gucci засне lookbook в Рим

Dolce&Gabbana показаха висшата си мода в La Scala

Доменико Долче и Стефано Габана са майстори на генерирането на емоции у наблюдаващите и ползващите творенията им.

Runway преди 4 години

Особено им се получава по време на кутюр ревюта. Лятото, например, дуото направи страхотен фурор на Dolce&Gabbana Alta Moda в Сицилия, този път поканиха гостите си на ревюто висша мода в миланската опера Ла Скала.

Мястото, разбира се, е извънредно внимателно избрано - главен източник на вдъхновение за дизайнерите е италианската опера и нейните героини. Съответно, на подиума зрителите видяха оживели и одухотворени, облечени божествено и безкрайно красиви Аида, Тоска, Мадам Бътерфлай.

Акцентите при Dolce&Gabbana – бароков стил и южна чувственост, са идеалната основа за пищната оперна естетика. Дизайнерското дуо обожава да работи с брокат, дантела и сложни техники на ръчно изпълнение, създавайки ансамбли, достойни и за най-мащабните сцени и постановки. "Винаги сме обичали операта и нейните героини, – разказват Доменико и Стефано. – Очаровани сме всеки път, когато ги видим на сцената, защото въплъщават онази мечта, в който чувствата винаги побеждават."

Шоуто откри модел във фантастична пелерина от органза, богато украсена с апликации от лурекс и брокат, и обточена с пера. Гледайки я, зрителите мигновено се препращат към оперите на Пучини. Възхита буди и златната дреха на Аида, както и ориенталските мотиви от "Мадам Бътерфлай", искрящата романтика на "Травиата" и класиката на "Дон Карлос".

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.