Следва

#truestory или как Gucci засне lookbook в Рим

Dolce&Gabbana показаха висшата си мода в La Scala

Доменико Долче и Стефано Габана са майстори на генерирането на емоции у наблюдаващите и ползващите творенията им.

Runway преди 4 години

Особено им се получава по време на кутюр ревюта. Лятото, например, дуото направи страхотен фурор на Dolce&Gabbana Alta Moda в Сицилия, този път поканиха гостите си на ревюто висша мода в миланската опера Ла Скала.

Мястото, разбира се, е извънредно внимателно избрано - главен източник на вдъхновение за дизайнерите е италианската опера и нейните героини. Съответно, на подиума зрителите видяха оживели и одухотворени, облечени божествено и безкрайно красиви Аида, Тоска, Мадам Бътерфлай.

Акцентите при Dolce&Gabbana – бароков стил и южна чувственост, са идеалната основа за пищната оперна естетика. Дизайнерското дуо обожава да работи с брокат, дантела и сложни техники на ръчно изпълнение, създавайки ансамбли, достойни и за най-мащабните сцени и постановки. "Винаги сме обичали операта и нейните героини, – разказват Доменико и Стефано. – Очаровани сме всеки път, когато ги видим на сцената, защото въплъщават онази мечта, в който чувствата винаги побеждават."

Шоуто откри модел във фантастична пелерина от органза, богато украсена с апликации от лурекс и брокат, и обточена с пера. Гледайки я, зрителите мигновено се препращат към оперите на Пучини. Възхита буди и златната дреха на Аида, както и ориенталските мотиви от "Мадам Бътерфлай", искрящата романтика на "Травиата" и класиката на "Дон Карлос".

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.