Следва

Beauty Trend: празнични #COCOманикюри

Къса или дълга, за косата на Мис Вселена питаме. Двама експерти отговарят

Защо толкова й отива на Зозибини Тунзи /чисто новата Мис Вселена 2019, Мис ЮАР, модел и активист, за която подробно писахме ТУК/? И бихте ли посъветвали ваш клиент да направи подобна драстична промяна, ако дойде за мнение?

Hair преди 4 години



Зададохме въпросите на двама първокласни експерти от топ софийски салони за красота - Григорий Кюлев и Гери Баева. Ето какво отговориха те на питането ни по същество:

Григори Кюлев - Гого, майстор Фризьор и Арт Директор на салони Арлет



"Първо, нека обсъдим дългата коса:
В продължение на много години този образ се налага като модел за красота. Дълги гъсти коси, оформени на къдрици или букли. Вече и за малките деца е ясно, че това се постига с много екстеншъни, невероятно много труд от страна на стилистите и в живота никога няма да я видите така. Образа, който създава, е на нещо много познато, дори можеш да ги объркаш вече звездите, коя коя беше. Цялата визия излъчва една зряла женственост.

Късата коса:
Първо прави впечатление самата прическа, тя е не само къса, но и пънкарска. Повлияна е от пънк течението, което идва отново на дневен ред в модата. За тази коса може да се каже, че не само моделът, но и много други момичета ще видите с такава прическа, повлияни от актуалната мода. Самата къса коса и прическата придават младежко и ведро настроение. И, като говорим за цялото усещане, аз мисля, че вместо младите момичета да се загрозяват, като се правят на по-възрастни, е по-добре да запазят максимално дълго свежия и младежки дух в образа, който изграждат.

Весели празници на екипа и читателите, Гого."


Гери Баева, момичето-двигател зад Coco Dry Bar & Nail House


"Зозибина е с идеални пропорции на лицето за къса коса. За да препоръчаме къса коса, трябва човек да е с фини черти, малък нос и прибрани уши, ясно изразени скули и подчертана брадичка. И перфектен овал на черепа за екстремно късите визии. Дългата коса, а при нея и с тъмен цвят, затваря чертите й и в случая тя е в пъти по-изразителна с къса коса. Но все пак, ако искате къса визия и нямате идеалните пропорции, винаги може да се заиграем с асиметрия, за да прикрием несъвършенство, както и с цветовете на косата. "

More Hair