Следва

Friday The 13th

"Ежедневен" кутюр от Valentino

Pre-fall 2020

Runway преди 4 години

Lookbook-ът към новата колекция на Пиерпаоло Пичоли за Valentino е заснет в централата на къщата в Рим, сред богатите архиви от годините. Илюстрираната визия по един или друг начин загатва за връзка с ценностите на името на Valentino, но без да потъва в носталгия от миналото, а самият Пичоли разказва следното: "Има огромна разлика между отдаването на почит и респекта. Първото говори за дистанциране от миналото с осъзнаване за неговото значение, защото, все пак, то е част от това, което си днес. Трябва да направиш миналото свое, не бива да го отричаш, то трябва да се превърне в твоя сила."

Визуалните кодове, с които италианецът работи, неговият усет и харизма придават чувство за достъпност дори и на кутюр колекциите за къщата, които той сякаш твори с лекота. Такава е и задачата му тук: "Искам да акцентирам върху ценностите на висшата мода, дори това да е pre-fall колекция. Харесва ми идеята за нарушаване на правилата и преплитането им в един разнообразен, модерен и спонтанен гардероб, искам да направя историческите референции актуални за момента." Той превръща казаното в реалност, уповавайки се на разпознаваеми акценти от колекциите на Валентино Гаравани като красивия синьо-бял принт на Delft вазите и известна форография на Крис фон Вангенхайм, изобразяваща 80-тарската естетика на Valentino оттогава - забавляващи се модели с къдрави коси и вталени панталони в ярки цветове. Пичоли работи с референциите, давайки им нов дух в набор от всекидневни и силно необходими за гардероба елементи - наметало, блейзър с мъжка кройка, вталено палто, флорална миди рокля. Дизайните идват с подобаваща за италианската къща цветна палитра, изпълнена с настроение в красиви принтове, сложни бродерии и фини дантели, които под влиянието на майсторството на Пичоли, признаваме, добиват почти ежедневен вид.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.