Следва

#UNSMOKE your world for the Classics: Рубен Лазарев

Дизайн за вдъхновение: октопод в дневната или слон в спалнята

It's gonna be another blessed day for God's people...

All About Life преди 4 години

Тъмно и мрачно е, а желанието да се стоплим води до тясна пътека, пред която е изправена къща, много висока и не бихме си признали, но ужасяващо страшна. Още от самото начало ухае на тревога, а потъващите в кал крака ни отвеждат до огромен хипопотам, агресивно посочващ пътя към вратата. Зад нея, скрита в огледалото, се очертава дълбока и неразбираемо отразяваща се вода, от която дълги ръце на октопод дърпат навътре. Да се удавим или измъчени да избягаме, не знаем кой е по-добрият вариант. Измъкнали се от осемте лигави крайника, дневната ни отвежда до измъчващо пространство – без въздух, без кислород, само един носорог, гонещ плячката си и прехвърляйки я върху острия рог. Тъкмо решаваме, че адът е слязъл на земята и душата ще напусне тялото точно в този момент, когато фонтан студена вода изпръсква тялото ни от зурла на гигантски слон....

Стереотипен и недобре дошъл е днешният ден със символична дата, винаги свързван с ужаса и злото. В този дух насочваме вниманието си към артистично преразгледано дизайнерско решение - в асортимента на мебелите за дома. Испанският дизайнер Максимо Риера представя колекцията си мебели, вдъхновена от разнородни по естеството си живи същества.

Идеята на испанеца е да отдаде почит към животните и цялото животинско царство, което съществува на земята, отразявайки красотата на природата във всяко същество. Колекцията дизайнерски столове конкретно интерпретира формата на избраните животни, при които майсторски и от ергономична гледна точка е инкорпорирано мястото за сядане. Произведенията на Риера показват пълен лукс чрез фината кожа и стоманена облицовка в матово черен нюанс, като всяко едно от тях е характерно с теглото си от 65 до 125 килограма.

 

More All About Life