Следва

"На палци": Изложба на Дмитрий Александров

От 17 до 20 декември КО-ОП представя второто издание от поредицата събития Illustration Pop-Up

В деня на първия си рожден ден пространството за изкуство и събития ни среща отново с млади български илюстратори.

Events преди 4 години


Розалина Буркова


Запазете датата 17 декември, защото тогава, в 19.30 ч., КО-ОП ще стартира второто от поредицата поп-ъпи за илюстрация. С него пространството за изкуство продължава да предоставя сцена на съвременни илюстратори в България, като им дава свобода да се представят по начин, който най-добре рефлектира изкуството им. Очаквайте еклектика от стилове, сюжети и начини на представяне и, разбира се, в духа на празничния декември - греяно вино.


Били Матеева

За това издание КО-ОП потвърждава участието на 9 български илюстратора, сред които са Розалина Буркова, Теодор Генов - Pastedko, Деси Баева, Андреа Попйорданова, Rosie Eisor от Blood Becomes Water, Жожо Георгиев, Ива Димитрова, Деница Бояджиева и Били Матеева.


Деница Бояджиева

По време на събитието, което ще се състои в продължение на четири дни, до 20 декември (включително), те ще представят както нови, така и стари и непоказвани непоказвани произведения, така че почитателите на илюстрацията ще имат възможността да впечатлят с различен коледен подарък или да запълнят своите колекции.


Ива Димитрова

Теодор Генов - Pastedko


Rosie Eisor от Blood Becomes Water

В рамките на Illustration Pop-Up организаторите са планирали и две съпътстващи събития. На 18 декември от 19.30 ч. глобалната платформа за социално ангажирано изкуство Fine Acts ще представи дейността си, ще разкаже за своите реализирани кампании и ще сподели плановете си за 2020 г. На 19 декември, пак от 19.30ч., рекламната агенция The Smarts ще ни заведе в backstage-а на тяхната работа и ще разкаже как се създава визуална идентичност за клиент – от брийфа, през стратегията, до финалните визии, като ни представи своя проект за Софийския международен литературен фестивал.

Жожо Георгиев




Андреа Попйорданова

За повече информация може да посетите и събитието във Фейсбук
тук.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?