Следва

Картини за хотели и музика за асансьори: изложба на Иван Мудов

"На палци": Изложба на Дмитрий Александров

Дмитрий обожава балета. Възхищава се на изтънчената грация и прекрасна геометрия на този танц, която се постига с къртовски труд, за да изглежда така леко и вълшебно.

Events преди 4 години



Това, което е истински празник на сцената, e платено с цената на много лишения и дисциплина. Като резултат, обаче, се получава една невероятна красота и изящество.



В своя фото проект "На палци", започнат през 2015-та година, Дмитрий се опитва да улови тази красота с помощта на балерините от Софийската опера и балет и Музикалния театър. Самият той е програмист, и може би заради своите руски корени, или заради това, че е в количка, любовта към балета е неговият начин да избяга от рационалното ежедневие. Не спира да пътува. Чете лекции по програмиране по целия свят. Посетил е джунглите на Южна Америка и просторите на Сибир, пустините на Африка и Северния Полюс.



И макар по общите представи това да не е възможно в инвалидна количка, се оказва възможно.



В проекта участват балерините: Вяра Иванчева, Елена Петрова, Катерина Слугина, Марта Петкова, Моника Даскалова, Шарлот Берар и Юлита Тодорова.



Откриване: 16.12.2019, 19:00 ч.,
Кафе-галерия на Фотосинтезис, бул. "Васил Левски" 5

Изложбата може да бъде разгледана до 11 януари 2020

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.