Следва

Стил урок на седмицата: максимализмът като начин на живот

Oh my! Какво ли не би направил човек за добър СТЕК & чаша ВИНО

"Добрата храна много често, дори най-често, е простата храна", Антъни Бурдейн.

All fashion преди 4 години



Уповаваме се на тези думи сега, повече от всякога - несложните, но висококачествени продукти, опростеният от излишни вещи, хора и емоции живот - завръщаме се към основите.

Към подобна концепция подканва и един от най-новите гастрономически шедьоври в сърцето на Столицата - СТЕК и ВИНО. Ресторантът с лаконичното, но самодостатъчно име, предлага в изобилие двата основни компонента на по-доброто хранене - първокачествено фермерско месо от породата Блек Ангус и ароматно вино, което неизменно да го придружава.

И без излишни приказки, акцентите са очевадни, искаме да наблегнем на детайлите, които правят кухнята различна от познатите ни вече места.


 
Месото е най-висок клас, директно от тяхната месодайна ферма, месните деликатеси също - всичко пристига от месарница "Абърдийн", с. Стъргел, специализирана в производството на Абърдийн Ангус месо, световно признато като най-добра порода висококачествено говеждо - отлично мраморирано, крехко, тънковлакнесто и безумно вкусно. 



Любителите на стекове, сигурни сме, ще оценят казаното, още преди да го опитат, а след като го вкусят - гарантираме, още повече.

В непринудено елегантна атмосфера ресторантът предлага идеалния терен за интимна вечеря, бърз обяд с колеги или голямо семейно събиране, благодарение на разнообразието от зали и места, с което разполага.







"До всеки добър стек от узряло говеждо трябва да има чаша хубаво червено вино".
Казаното важи с пълна сила, независимо дали ще е ти-боун или рибай стек, филе миньон, или бон филе, всички от които се приготвят на барбекю на въглища от майстор-готвачите на СТЕК и ВИНО.



Виното, този еликсир, е във величествено изобилие на това място - селекцията е подбрана от доказали се български винарни къщи, т.е. те ще паснат на вкуса и на най-капризния сомелиер. Ние се спираме на чаша много ароматно Мерло, с подпис от личния бранд на "Абърдийн", което не може да се разкаже, трябва да се отпие! 





Невероятно вкусното меню предлага за всекиго по нещо, дори и за вегетарианците!



Съставките са български, натурални, с чист произход. Тук простата, здравословна и качествена храна е верую. Смисъл. И единствена цел.  



За да добавим знание към иначе безпогрешните вкусови рецептори, научаваме на място, че хубавото говеждо месо трябва да се остави да виси на хладно в продължение на две до четири седмици преди да узрее за перфектна консумация - точно по този маниер подхожда и екипът зад СТЕК и ВИНО, а продуктите могат да се видят още с влизането в ресторанта, точно преди шоу кухнята, даваща открит поглед към кулинарната магия, случваща се пред очите ни.


СТЕК и ВИНО се намира на улица ул. Г. С. Раковски 123, там сме с повод или без, но преди това правим резервация на 088 266 6777. Ако пък имаме желание да похапнем сочно фермерско месо вкъщи, отбиваме се през магазина на месарница "Абърдийн", на същия адрес, откъдето купуваме стекове и деликатеси, които се използват от chef-готвачите в ресторанта, за да се развихрим като истински кулинари.

фотография: View Sofia
стайлинг: Габриела Желева
грим и прическа: Vogue Vison
модел: Никол / Ivet Fashion 

More All fashion