Следва

Start Shopping NOW: цветът на годината и как го носим

Стил урок на седмицата: максимализмът като начин на живот

Колкото повече, толкова повече

All fashion преди 4 години

Случващото се на модната сцена по отношение на бижутата по един или друг начин отразява идеята за устойчивост - тема номер едно по отношение на течения с тенденцията да се задържат. Иначе казано, модните потребители започват да се завръщат към устоялите на времето скъпоценни материали като злато, платина, перли, диаманти, рубини, сапфири и изумруди за сметка на големите и подлежащи всеки сезон на замяна costume аксесоари, които по побразниране изобилстват в големите модни ритейлъри.

Завръщането към класиката обаче не означава, че картинката изглежда скучно, даже напротив. Маниерът на съчетаване на отделните елементи абсолютно затвърждава идеята за максимализъм и в този стилистичен раздел, където богатството от камъни, цветове и миксът на метали е повече от добре дошъл. Така неостаряващото перлено колие бива допълнено от различни верижки, с декорации или без, с пръстени с изкуствени, но много красиви камъни, както и изобилие от гривни в различни плетки. Миксът от много скъпи ювелирни изделия и евтини, но ефектни такива, позволява смело надграждане на визията и нейното персонализиране спрямо аутфита и настроението.

Правилата, ако изобщо може да се каже, че съществуват такива, се изразяват в богатството от  наслояване на дизайните - колиетата е редно да бъдат поне по три наведнъж, пръстените между два и четири на едната ръка, а гривните - всичко над три броя се брои за положителна точка.

Затвърждаваме казаното и намираме още и още източници на вдъхновение за следващия моден експеримент, в следващите кадри тук:

More All fashion