Следва

Какво ново: IKEA отваря врати във Варна

Кои са най-забележителните нови милиардери според Forbes

Американското издание Forbes прави равносметка на изминалата година в цифри и имена, като публикува списък с най-забележителните нови милиардери.

Celebrities преди 4 години

Forbes има списък и категория за всеки предприемач, който е натрупал състояние над милион долара и върви към милиарда. Целогодишно списващите списанието следят за набъбването, съответно и спадовете в авоарите на най-богатите хора на планетата, след което ни уведомяват срочно. Само в последните няколко месеца проследихме обновените списъци с най-скъпоплатените актьори в Холивуд, най-богатите свободни руснаци и отделната класация, която Forbes изготвя за Кардашян-Дженър-Уест клана, поради голямото наличие на милионери (и една милиардерка) в семейството.

Освен обичайните заподозрени - Марк Зукърбърг, Роман Абрамович, Бернар Арно и Джеф Безос, сред новомилиардерите се появяват имена на знайни и незнайни заможни граждани от различни краища на света, сред които някои се отличават като особено впечатляващи - най-вече поради естеството на богатството си.


Докато смъртта ги раздели: милиардерите и съпругите им


2019-та е донесла на света цели 200 нови милиардера - предприемачи на възраст от 21 до 90 години, като списанието излъчва десет от тях като най-впечатляващи. Друга характерна черта на обобщителния списък е, че повечето от хората са натрупали богатството си сами (попадат в списъка self-made).

Като по-по-най-забележителен милиардер изданието изтъква Кайли Дженър, 22, за развитието на козметичната й компания Kylie Cosmetics. Припомняме, че риалити звездата остави Марк Зукърбърг да й диша прахта като най-млад self-made милиардер. Втора по отличителност е Макензи Безос, която не направи козметична компания и тази година - затова пък се разведе и получи обезщетение, толкова голямо, че да я направи най-богатата жена в света. Това за малко да коства челната позиция на екссъпруга й в друг списък на Forbes - припомняме ТУК.

Създателят на Kind Healthy Snacks, Даниел Любецки, направи цяло състояние, продавайки орехови бонбони, и също не остана незабелязан.

Forbes отбелязва и руската бизнесдама Татяна Бакалчук - втората жена милиардер в Русия.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.