Следва

We love: Кейт Кюсак - Alice from the zipperland

OLD FASHION FASHION 2010. История на един собствен гардероб

Новият проект на известната дизайнерка Мариела Гемишева и нейния Моден арт-центр FAC представя колекция...

All fashion преди 14 години

Новият проект на известната дизайнерка Мариела Гемишева и нейния Моден арт-центр FAC представя колекция облекла, конструирани от копринена батиста, лен, кадифе и бръчници, които са в основата на традиционната северняшка носия.

Мариела Гемишева е известна с изследванията си за границите на модата, които тя реализира под форма на нестандартни дефилета, пърформанси с участие на професионални манекенки и фотосесии, посветени на самата нея.

“Събитията” на Мариела Гемишева често се случват в неочаквани пространства и залагат на нетипични образни средства – разрушени сгради и скулптурни елементи, разкъсани дрехи и износени пожарникарски униформи, провокативни унисекс елементи и подчертана еротика на деконструираното бельо.

Проектът Old Fashion Fashion, сезон 2010, на сцената на “Сфумато” e моноспектакъл на Мария Силвестър, зад който „се маскира” модното ревю.

Гемишева и дизайнерите на FAC Йелена Kесич и Боян Петрушевски анализират взаимовръзката между същността и представата, между личността и камуфлажа, между модата и театъра. Те карат прочутата публична личност да демонстрира своите отношения “с” и “към” 12 уникални силуета, класически носими дрехи, съвсем откровено – на сцена, под светлината на прожекторите и пред (не)предубедения зрител.

Звук: Dr. Feelgroov

Декор и oсветление: Театрална Работилница СФУМАТО
Прически: Васил Aтанасов
Грим: Цвети Христова

Аксесоари: FAC Mariela Gemisheva

Обувки: Cinderella's Shoe

Билети на касата на Театрална Работилница СФУМАТО тел. ++359 2 9433890 ,
Информация: тел. ++359 2 9440127

Ул.''Димитър Геков'' 2
София 1504

www.ica-sofia.org,

www.sfumato.info,

www.marielagemisheva.com,

www.fashion-fac.com
 

More All fashion