Следва

Десетте Dior заповеди за Pre-Fall 2020

My Style: Пламен В. (Diass), star counter, music lover, brave dreamer

"Добрият стил е начин на живот и не се дефинира само с това как изглеждаш."

All fashion преди 4 години

Принтове, пръстени, очила, бомбъри, шапки - поправка: МНОГО шапки, музика, мистерия, приключенски дух, фантазия, история, пътешествия, мечти, идеи, светове - гардеробът на Пламен Василев Diass е Нарния, в която се губим нарочно в днешния My Style, типично изследващ Стила като начин на живот.

Чаровният Пламен покани View Sofia и Perwoll на гости в sky-high дома си, където царуват Изобилието, Неподправения стил, Музиката, Пазаруването с мисъл, Грижата и Фантазията. Заповядайте и вие!



View Sofia: Умопомрачителен панталон, разкажи ни историята му.
Пламен Василев (Diass)
: Историята на този панталон със сигурност е дълга и вълнуваща, но моето участие в нея започна преди година, когато го открих в един от любимите ми винтидж магазини в Амстердам. Не е тайна, че съм фен на дрехи с отличаващ се десен и цветове, а такива находки можем да открием предимно във винтидж шоповете.



За съжаление, комерсиалните и достъпни брандове за дрехи следват сходна линия през последните години и за човек, който търси различни и цветни дрехи, е доста трудно да попадне на нещо наистина интересно.



V.S.: Разкажи историята и на притежателя му, най-доброто тепърва предстои.
П.В.: 
Star counter, music lover, brave dreamer. DJ/артист, продуциращ електронна музика от 13 години насам. Имам свой бранд за събития наречен No Orders, и съм съосновател на Lost Gipsy Land Festival.


Street style вдъхновения: LOST GIPSY LAND - като от роман на Жул Верн


V.S.: Маниак ли си на тема Мода и Обличане?
П.В.:
Държа на външния си вид, но не бих казал, че е мания. Интересувам се от модни течения, но и не им робувам на сто процента. Винаги търся баланс между това, което е актуално, и това, което на мен ми харесва, изграждайки свой собствен стил.





V.S.: Откъде този фин усет, който разпознаваме у теб отдалеч, за наистина добър стил?
П.В.:
Може би страстта ми към изкуството и това да пътувам са разширили възприятията ми за цялостната картина, в която съществувам - от избора на дрехи, през кулинарните предпочитания, музика, театър, та чак до малките прости неща в живота, като това да кажеш на напълно непознат човек, че харесваш шапката му, например. Добрият стил е начин на живот и не се дефинира само с това как изглеждаш, той е съвкупност на цялостното ти отношение към самия себе си и заобикащятата те среда. Ако мога да дам съвет за добър стил - усмихвайте се по-често и бъдете позитивни и отворен към всеки.






V.S.: Майка ти добре ли се облича? Можеш ли да ни разкажеш нейния начин, сигурни сме в причинно-следствената връзка всеки път?
П.В.: 
Майка ми обича цветовете и играе с тях във визиите си. Залага на casual и удобни съчетания през работната си седмица, а за по-специални поводи би избрала секси черна рокля + правилните обувки за нея.



V.S.: Колекционерска страст към някои артикули ли откриваме? Бомбъри и якета, основно, както и шапки. Дай ни сводка за броя на първите /якета и бомбъри/, както и кратки бележки относно емоцията/пътя/начина на придобиване/важни случка с някое от тях и пр.
П.В.:
 Страстта ми към якетата се появи в 11-ти клас, или по-точно в момента, в който започнах да изкарвам пари като диджей. Помня добре първото си яке Levis, което си купих сам - със собствени средства. Нося си го и до днес и има сантиментална стойност за мен. Връхната дреха, независимо дали е яке, бомбър, палто, или шлифер, придава завършен вид на цялостната визия.



Интересна история - преди повече от 10 години, съдбата ме срещна с Вероника Вапирова на едно плажно събитие, на което пусках. Възхищавам й се от малък - тя беше и все още е от тези цветни, отличаващи се хора, които оставят трайна следа в съзнанието ти след като се сблъскаш с тях. Преди година Вероника организира разпродажба на голяма част от дизайнерските си творенията и имах огромния късмет да се сдобия с бомбър от емблематичната й колекция London is Burning. Изключително красива горница, която носих на второто издание на Sacred Secret в крепостта Царевец, Велико Търново.

V.S.: Имаш фина и поддържана фигура - рецептата?
П.В.:
Less meat, more sleep.


My Style: Камелия М. за леопардовите обувки и модерната класика в гардероба




V.S.: Сам ли подреждаш гардероба си?
П.В.:
 Да. Наблюдавам интересна трансформация у себе си - преди 2-3 години бях доста разхвърлян и хаотичен, но с времето станах изключително подреден и педантичен относно гардероба си. Старая се да го поддържам чист и правилно структуриран, защото пътувам много често и това ме улеснява при подготовката на багажа ми.

V.S.: Как така е толкова спретнат? Може би често изхвърляне, подмяна, разчистване?
П.В.:
Наскоро се преместих от квартирата, в която живеех 9 години, в мой личен апартамент и при този транзит се сбогувах с доста дрехи, обувки и аксесоари. Понякога ми се иска да имам 10 тениски и 5 чифта панталони, но е много трудно особено когато си артист и от теб се изисква винаги да изглеждаш различно и интересно. Човек трябва да е способен да се сбогува с битовите неща, това освобождава както пространство, така пречиства и енергията на дома.

#RethinkFashion





V.S.: Какво влагаш в понятието потребителска култура?
П.В.: 
Тотален контрол. Заливат ни с рекламни кампании, маркетинг трикове и оферти по всички възможни канали за комуникация, за да се насочи потреблението към даден продукт или сфера. Човек трябва да има самосъзнанието, че не всичко, което се предлага и е на промоция, например, е полезно за него или околната среда. Трябва да бъдем по-отговорни и осъзнати в избора си като потребители.


А ти познаваш ли Никола В.? Ако не, #RethinkFashion и чети




V.S.: Какво си купи последно? Донеси ли ти удовлетворение, направи ли те щастлив?
П.В.:
 Последно се сдобих с брутален тренчкот от Humana Vintage за 8лв. Ще го скъсам от носене на пролет.

V.S.: Много обичаме мъже, които умеят да се грижат, включително за външния си вид. Включително за външния вид на дрехите си. Твоят ритуал/и?
П.В.:
Все още търся правилната формула за абсолютната изрядност на дрехите си. Опитвам с различни перилни препарати, експериментирам и с градусите. Винаги гладя дрехите си преди излизане, не се чувствам комфортно, ако са измачкани.



V.S.: Какво не можеш да понасяш в стилово отношение?
П.В.:
Мисля, че всеки човек притежава група от цветове, които подхождат на визията и енергията му. Не съзнаваме колко всъщност определящ е цвета, който носим, за това как ще ни възприемат другите, какво първо впечатление ще оставим и въобще какви вибрации ще привлечем.

V.S.: Без какво не можеш в стилово отношение?
П.В.:
Без парфюм и слънчеви очила.

V.S.: И сега темата за шапките, извънредно привличаща ни? Разказвай - защо шапки, откъде, номер, особености, всичко.
П.В.:
Не мога да го обясня, просто обичам шапки. Като ученик имах период, в който не излизах без шапка - имах някакви комплекси, че косата ми не изглежда достатъчно добре. С времето съм събрал огромна колекция от най-различни модели и цветове. Мисля, че шапката е от тези аксесоари, чрез които можеш да подчертаеш индивидуалността във визията си.

V.S.: В ритъм с горните стъпват и многото ти аксесоари. Ние лично често се губим в многообразието на предлагането в този сегмент, как разбираш, че един аксесоар е точно твоят?
П.В.: 
Много лесно - или е моят, или не е. В момента, в който видя нещо, то или резонира с мен, или не - по този начин подбирам аксесоарите си.

V.S.: Би ли ни подарил нещо от колекцията си?
П.В.: 
Заповядайте, вземете си! 



V.S.: Изобщо, щедър ли си по отношение на споделяне на придобивките си с околните?
П.В.: 
Да, обичам да споделям и да правя подаръци на хората, които ценя. Разбира се. има неща, които не бих подарил или споделил, но те са много малко.

V.S.: Иначе, споделяш музика, определи се в 5 най-характерни парчета?
П.В.: 
*  Weval - Out Of The Game
* Massive Attack - Angel
* Sting - Shape Of My Heart
* Dan Ghenacia & Shonky - Close To The Edge
* Jack Essek - Sacrifice





V.S.: Докато пералнята пере красивите ти дрехи, в слушалките ти звучи...
П.В.:
Peace Orchestra - Who Am I.



V.S.: Фен ли си на Perwoll?
П.В.: 
Да, използвам Perwoll от известно време насам, добавя мекота и аромат на дрехите след пране.

V.S.: Колко съществени неща в най-непосредственото ти обкръжение стигат за пълното ти щастие?
П.В.:
 Три неща - приятелите ми, тишината, когато е нужна, и залез.

V.S.: Пожелай ни нещо Коледно?
П.В.: 
Пожелавам ви на дъното на Коледното чорапче да откриете малко кръгло огледало, което ще ви покаже ключът към пълното щастие.

V.S.: Избери ни все едно подарък - какво би ни посъветвал да си подарим за Празника? П.В.: Подарете си свободата да излизате колкото се може по-често от зоната си на комфорт - това ще ви направи много богати!

V.S.: И последно, кой ти прави прическата?
П.В.:
За косата си се доверявам само на двама души - Тодор от High Studio София и Иван от The Barberroom Варна.


My Style: Радостина Д., руса, нахална и млада


Всички тъкани, особено специалните за нас дизайни, изискват повече отношение, ако желаем да запазим красивия им вид задълго. Те могат да бъдат синтетични, високотехнологични, естествени, цветни, черни или бели или плетива, всеки със своите особености, говорейки за грижа. За наша огромна радост Perwoll има индивидуален подход и формула за всеки един от гореизброените специфики, за да свали тежестта от плещите ни - материите биват обгрижени с много внимание в четири основни серии - Care and Refresh се грижи за модерните дрехи, отстранявайки неприятните миризми и запазвайки свежестта; Renew Advanced Effect удължава максимално живота на тъканите; Wool and Delicates пък поема отговорността за вълнените и много капризни материи; а Care and Repair специално предотвратява пилинг ефекта по плетивата.

More All fashion