Следва

2019: големите модни гафове

В свят на тенденции, изберете класиката на Fendi

Аристократичните Лолитки...

Runway преди 4 години

От последния етаж на монументалната римска сграда от 30-те години на миналия век, известна като Colosseo Quadrato, предложението на Fendi за Pre-Fall 2020 разказва Креативната директорка, а същевременно и внучка на основателя - Силвия Вентурини Фенди. Колекцията е насочена към непреодолимата дихотомия – зад повърхностите на добрите маниери и буржоазното отношение, Силвия крие непочтена, свободна по дух и непокорна красота.

С едно наум за младите аристократки - Лолитки (както самата дизайнерка ги нарича), леко перверзни и палави, с високото си самочувствие и превзетост, Вентурини Фенди комбинира равни дози елегантност и строгост със чувственост и контрол. Преразказано с модни думи, предложенията наблягат на изисканата форма и строг тейлъринг с лека милитъри препратка, като едновременно са смесени със съблазнителна женствена нотка в класическо-буржоазна естетика и добавка в духа на бебешките рокли за кукли.

С израз на класическата елегантност до максимална степен, Силвия акцентира върху детайлите – изработените от фини кожи в широк цветови диапазон обувки и разпознаваемите като форма чанти, деликатно и снобарски завършват всяка една визия до съвършенство. Освен неутралният сив, бежов и черен нюансен прочит, Вентурини Фенди майсторски акцентира цялото с изтънчено присъствие на сини, охра и оранж оттенъци.

Перверзните аристократки на Fendi, в галерията горе>>>

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.