Следва

Елена Перминова & Александър Лебедев и Наталия Водянова & Антоан Арно: сватби след много години любов

Сбогувахме се завинаги с тези хора през 2019-та, но е невъзможно да ги забравим

От Карл Лагерфелд до Люк Пери, Анес Варда, Кийт Флинт, Андреа Камилери и много други: „емоция, която няма да се изгуби в дъжда“ (цитат от Ругер Хауер, сбогом и на него)...

Celebrities преди 4 години

Церемонията по сбогуванията се състои всяка година и изглежда, че завесата пада преди всичко за герои от една и съща категория. 2016 беше годината на певците (твърде много), а 2018 г. – на готвачите, които загубихме завинаги.

2019-та отне преди всичко велики, стари мъдреци, обичани и от младите, като Анес Варда и Андреа Камилери, но също така и звезди, които са too young to die - Люк Пери и Кийт Флинт. Препрочитаме техните истории и събираме доброто, което оставиха в сърцата ни.

1. Лий Радзивил, 15 февруари 2019
По-малката сестра на Жаклин Кенеди, с която нямат много добри взаимоотношения (изключва я от завещанието), си отиде на 85 годинии с перфектна репутация. Изтънчен интериорен дизайнер, светска личност, най-добрата приятелка на Труман Капоти, тя също е принцеса, след като се омъжва за полския принц Станислав Албрехт Радзивил във втория си брак.

2. Карл Лагерфелд, 19 февруари 2019
Най-шокиращият моден траур (и извън него) се случи в началото на 2019 г. Кайзер Карл - креативен директор на Chanel, но също и на Fendi, остави сираци вездесъщите си слънчеви очила, ръкавиците и твърдите якички. И котката  Шупет, на която завеща гледач, вила и издръжка доживот. 



3. Стенли Донън, 21 февруари 2019
Режисьорът, който реализира най-известните мюзикъли в холивудското кино, сред които „Аз пея под дъжда“, почина на 94 години. Той е последният от най-славните представители на златната епоха на мюзикъла, живял покрай Джийн Кели, с когото си сътрудничи върху няколко филма, влезли в историята на киното. Пословичния край на една ера.

4. Марела Аниели, 23 февруари 2019
Принцесата, която почина на 92 години, е много повече от съпругата на Джани Аниели, собственикът на FIAT. Марела Аниели е легенда, емблима на стил и класа, голяма дама в един все по-малко благороден свят, изискан колекционер на изкуство, италиански дизайнер. И стройна през целия си живот. Както се казва във вестник „La Settimana Incom“ през 60-те години – „най-елегантната в целия свят“, дотолкова, че роза, спечелила ботаническо състезание, получава нейното име.



5. Люк Пери, 4 март 2019
Сбогом на Дилън Маккей от Бевърли Хилс 90210, един от главните герои на следобедите на 90-те, която, лишен от обичта на феновете и семейството, си отиде само на 52 години след инсулт. Истински удар за всички. Една пословичната епоха се затваря - онова десетилетие, което се превърна във винтидж с едно мигване на окото.



6. Кийт Флинт от Prodigy, 4 март 2019
В същия ден с Люк Пери, още една икона от 90-те си отиде. Кийт Флинт, фронтменът на Prodigy. Косата, разделeна на две и шарена - зелено / червено / жълто над ушите, пиърсинги по лицето, подчертани очи с черни сенки за сцената. А гласът, в спомените ни, професионално се извисява сред електронните звуци. Неповторимо.



7. Анес Варда, 29 март 2019
Режисьор, сценарист, награждавана, любима, с истории, разказани от мини бус, тази, която казва „за да си режисьор, не ти трябват мускули, не е само мъжка работа.“ Тя ни напусна на 90 години, оставяйки красиви и деликатни творби като „Клео от 5 до 7“, „Вагабонд", „Плажовете на Анес". Фундаментален артист с огромен принос за женската режисура в кинематографията.



8. Момичето на Бонд - Таня Мале, 30 март 2019
Таня Мале изиграва Тили Мастърсън в третия филм от сагата на Иън Флеминг – „Голдфингър“. Да бъде момиче на Бонд е определено от съдбата. Година по-рано се опитва да получи ролята на Татяна Романова в „От Русия с любов“, но предпочитат римлянката Даниела Бианки. На 78 години и както винаги красива. Едно момиче на Бонд никога не умира.

9. Жан-Луи Давид (Jean-Louis David), 3 април 2019
Сбогом на парижкия революционер (родом от Грас, градът на жасмините), пророкът на дамските прически, главно действащо лице в много женски фантазии. Той ни напусна на 85 години: сега кой ще ни учи как се произнася coiffure?



10. Дорис Дей, 13 май 2019
Малко преди да навърши 100... Ще я запомним заради мекия начин, по който пее Whatever Will Be, Will Be и заради многото филми. Тя се оттегля от снимачната площадка в края на 60-те, но подписва славната си кариера с пристигането си в Лос Анджелис на червения килим през 2008 г., за да получи "Грами" за цялостно творчество. Ще остане жената, която научи света да се усмихва на живота.

11. Grumpy Cat, 17 май 2019
Кой би си представил преди 20 години, че светът ще оплаква едно (женско) коте „инфлуенсър“? Истинското име на Grumpy Cat е Tardar Sauce, от смесена порода, на седем години, а ранното му изчезване не е изненада, защото се ражда със синдрома дуорфизъм, което не му позволява да живее дълго. С Grumpy Cat приключва /ли/ манията към животните в социалните мрежи?

12. Ники Лауда, 20 май 2019
Има толкова прякори - човешкия компютър, счетоводителя, Краля Плъх (заради изпъкналите зъби). Но всички ще го запомнят само като шампион, един от най-големите пилоти във Формула 1, който на 1 август 1976 г. е обезобразен от сериозна катастрофа. При това ужасно обстоятелство той вдишва твърде много дим и дробовете му стават много деликатни. Изоставят го на 70-годишна възраст, след един интензивен живот, в който, след като се пенсионира, дори отваря своя авиокомпания.



13. Франко Дзефирели, 15 юни 2019
Италианският режисьор, ухажван от Холивуд, ни напусна на 96 години, след като режисира Лиз Тейлър, Ричард Бъртън, Брук Шийлдс, Фани Ардан, Нино Манфреди и непрекъснат списък от звезди от сериала на Rai „Исус от Назарет“ от 1977 г. След това са театърът, операта, кралица Елизабет, която го провъзгласява за Рицар от ордена на Британската империя, неговата открита хомосексуалност, католическата му вяра. Човек на големите контрасти, като всички гении.

14. Глория Вандербилт, 17 юни 2019
Американската наследница и дизайнер, жената, „която е от друга галактика, от звезда, избухнала отдавна“, както казва синът й Андерсън Купър, почина на 95 години, след като завърши единствената мисия, която наистина я интересува преживе: да обича, във всяка форма и всяко възможно изкуство.

15. Валентина Кортес, 10 юли 2019
Раждане като от роман от деветнадесети век, живот, разделен между Холивуд и театър „Piccolo Teatro“в Милано: на 96 години се сбогува с нас последната истинска кино и театрална дива, която никога не изоставя шалчето си. 



16 Андреа Камилери, 17 юли 2019
Може да сте над 90 и да бъдете обичан от публиката на всяка възраст. Андреа Камилери, благодарение на литературния герой комисар Монталбано, пренесен и на телевизионния екран, има приключенски живот на бунтовник, черта на характера, която никога не променя. С неподражаем стил и мъдрост бе човекът, накарал една цяла държава да скърби, който остана с една неиздадена книга – финалът на Комисар Монталбано, написан отдавна. 



17. Лучано Де Крешенцо, 18 юли 2019
Автор, сценарист, писател, актьор и дори комик, за щастие (наше) Лучано Де Крешенцо оставя настрана инженерната си диплома, за да ни направи всички малко по-щастливи (и културни), давайки ни уроци по философия fordummies, герои като професор Беллависта и много телевизионни програми със своя съучастник Ренцо Арборе. Неаполитанският инженер обаче почива в дома си в Рим. Ще ни липсва.

18. Рутгер Хауер, 19 юли 2019
„Видях неща, които вие, хората, не бихте могли да си представите“: фраза, която се превърна в поговорка, изречена от андроида Рой Бати в „Blade Runner“, а лицето на Рутгер Хауер става легенда. Отива си в годината, в която се развива филмът, точно като своя герой. Роденият в Холандия актьор тогава работи с много режисьори, включително Ермано Олми в „Легенда за светия пияница“ и е активист на Грийнпийс и на изследванията върху СПИН. Но за всички остава андроидът, способен да пролее „сълзи в дъжда“.



19. Тони Морисън, 5 август 2019
Тони Морисън е писателката, която разказва за болезнената сила на чернокожите жени, първата чернокожа жена в историята, спечелила Нобелова награда за литература, носителка на наградата „Пулицър“ през 1988 г. за„Възлюбена“, тя почина през лятото, а с нея ще ни липсва и мощният ѝ глас.



20. Питър Фонда, 16 август 2019
Култовият актьор от „Easy Rider“, син на легендарен баща - Хенри Фонда, брат на епичната Джейн Фонда, баща на актриса, която продължава традицията - Бриджит Фонда. Питър Фонда е човекът, който ни научи да бягаме в търсене на свободата, карайки модифициран чопър. Нищо няма да е същото след смъртта на този незаменим символ на контракултурата.



21. Изабел Толедо, 26 август 2019
Кубинската дизайнерка, която рисува модни моменти, която облича Мишел Обама на церемонията по встъпването в длъжност на Барак Обама, ни напуска твърде рано и с твърде много недовършена работа. Успехът ѝ не се дължи на „Инстаграм момент“. Тя олицетворява модата.



22. Питър Линдберг, 3 септември 2019
Големият фотограф на красотата, каквато е, казва: „Винаги ме обвиняват, че снимам само красиви жени, но това, което винаги съм търсил, е уникалността на всяка една от тях, индивидуалността, характера“. Ако почитаме Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста, Кейт Мос, Синди Кроуфорд, Надя Ауреман, Наоми Кембъл, Татяна Патиц (само за да назовем няколко), заслугата е преди всичко на Питър. 



23. Мари Фредриксон от Roxette, 10 декември 2019
„It Must Have Been Love“ - всички ние сме я пели, понякога провокирани от отминала любов. Мари Фредриксън ни остави на едва 61 години след много дълго боледуване и безброй демонстрации на оптимизъм и смелост. Такъв красив глас никога не трябва да угасва. Но ще я слушаме отново и отново, и отново, дори и като гледаме „Pretty Woman“.

24. Анна Карина, 14 декември 2019
Нещо в лицето на Ана Карина нарушава модела на красота а ла Брижит Бардо. Датчанка, тя е родена в Копенхаген, но Франция я осиновява на 17-годишна възраст, когато избира Париж, за да изгради кариерата си. Коко Шанел е тази, която пренарежда сричките на така сложното ѝ име, като ги обогатява със сладостта, необходима, за да стане естествено за произнасяне за живущите отвъд Алпите.Отивайки си, Анна Карина определено отнася със себе си свидетелството за славната епоха на френското кино от 60-те.

More Celebrities

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 15 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.