Следва

Четиво в четвъртък: "Есен във Венеция" от Андреа ди Робилант

"The Happiness Machine": изложба на Ирина Иванов - IrrA

Първата самостоятелна изложба на Ирина Иванов – IrrA представя пустинен свят на един от най-популярните фестивали – BURNING MAN

Events преди 4 години



Един от най-популярните музикални фестивали в света BURNING MAN гостува в КО-ОП чрез фотографиите на младата българка Ирина Иванов – IrrA. В периода между 9 и 12 януари тя представя първата си самостоятелна изложба – "The Happiness Machine", която показва интересните личности, магичната локация и най-вече артистичния поглед над прашния пустинен свят на BURNING MAN – едноседмичен културен фестивал, който от 1986-та насам се провежда всяка година около Деня на труда в САЩ и събира над 70 000 души, които формират своеобразно утопично общество.



"The Happiness Machine" е проект, посветен на човека, неговото щастие и свобода, но и на различните измерения на възможността му да изразява себе си. "Асоциирането с машина не е случайно, но не защото е изкуствено създадена, а защото тази машина има собствени закони и цели и се захранва от пустинята Невада и човешките мечти. Има различни начини да предизвикаме себе си, но ако сме настроени за творчество и никакви обстоятелства не могат да ни разколебаят", споделя IrrA.



Ирина Иванов – IrrA започва своя път като фотограф преди 10 години, снимайки модели. Завършва бакалавърската си степен в НАТФИЗ, а след това специализира кино режисура и продуцентство в Лондонската филмова академия. Днес работи като оператор и живее в Лос Анджелис. Пътува между Америка, България и Англия, снимайки предимно реклами, музикални клипове и модни фотосесии. В момента IrrA е в процес на създаване на собствена продуцентска компания, в чиято основа е функцията на изкуството и ролята на артиста, които да осъществяват творчески контакт и да осигуряват достъп до идеи, съобразени с логиката на пазара и с каприза на комерсиалните потребности.



За да разберете повече за машината на щастието, как работи тя и по-лесно ли е да си щастлив, заповядайте на 09.01.2020, четвъртък, в 19:30, за да се потопите заедно с КО-ОП, IrrA и Dj Sillia, в атмосферата на един от най-атрактивните и популярни фестивали в света – BURNING MAN.



За повече информация може да посетите и събитието във Фейсбук тук.



More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?