Следва

"ВИК": изложба на Димитри Стефанов

Четиво в четвъртък: "Есен във Венеция" от Андреа ди Робилант

"Есен във Венеция" разказва за Ърнест Хемингуей и неговата последна муза

Books преди 4 години

Андреа ди Робилант дава чудесен старт на новата литературна година, като ни повежда към Венеция с тази спираща дъха биографична история за Ърнест Хемингуей и неговата последна муза. А на 22 януари ще имаме удоволствието да се срещнем с италианския писател в София!




През есента на 1948 година Ърнест Хемингуей и четвъртата му съпруга посещават за пръв път Венеция, която очарова писателя. Тогава той е почти петдесетгодишен и не е публикувал роман от цяло десетилетие. И ето че не само градът грабва сърцето му, но и негова жителка – Адриана Иванчич, красива венецианка, току-що завършила гимназия. Връзката им (по твърдение и на двамата чисто платонична) трае дълги години, през които Адриана вдъхновява с трийсет години по-възрастния Хемингуей да завърши великите си финални творби. В увлекателната книга на Робилант, която по-скоро се чете като роман, отколкото биография, срещаме любовници, бивши съпруги, приятели, издатели и дори напълно непознати хора, които Папа увлича в своите празнувания, мании и драми.




4 дни в детайли. Венеция. Art Biennale 2017. Enough to blow your mind!

Андреа ди Робилант е роден в Италия, получил е образованието си в Колумбийския университет, където специализира международни отношения. Автор е на "Венецианска любов", "Лучия: венецианският живот в епохата на Наполеон", "Неустоимият север: от Венеция до Гренландия по следите на братята Зен" и "В преследване на розата". Живее в Рим.

More Books