Следва

Датският бюти бранд, за който кожата ви има нужда да чуе

Какво ново: персонализирана козметика и грижа за кожата у дома - да, моля!

L'Oréal представи Perso - първото по рода си 3в1 смарт устройство за персонализирана козметика и грижа за кожата в домашни условия

Beauty News преди 4 години

Просто защото сме искали нещо, което досега не съществуваше!

На тазгодишното международно изложение за потребителска електроника - CES 2020, L'Oréal представи Perso - революционно изобретение, което разполага с всички качества и възможности да преобърне представите ни за грижа за кожата. Perso обещава да ни предостави способността да създаваме персонализирани формули грижа за кожата и козметика и то в домашни условия. Четем повече:



Козметичният лидер L'Oréal представи Perso - смарт AI устройство за употреба в домашни условия, което представлява същинска революция при персонализираното разкрасяване. Разработен от изследователския екип на L'Oréal, Perso е технологичен продукт с елегантен дизайн, височина 6.5 инча и тегло малко над един паунд. Иновативното устройсто бе представено по време на CES 2020 и благодарение на него, потребителите ще могат да създават персонализирани формули за грижа за кожата, червила и фон дьо тен, които ще се оптимизират във времето - на база на оценка на кожата в реално време, качество на въздуха, данни за замърсяване и анализ на тенденциите. Perso прави възможно това, следвайки рационализиран четириетапен процес за предоставяне на грижа за кожата и миксиране на козметични формули в домашни условия, които са индивидуални, а нивото на персонализация се повишава с времето.

"Базирайки се на дългогодишния си научен опит и лидерство в иновациите, L'Oréal отново използва модерните технологии за създаване на интелигентни козметични продукти и услуги, които отговарят на нуждите на нашите потребители и им предлагат почти безгранична персонализация и прецизност", съобщи Николай Йеронимус, заместник главен изпълнителен директор на L'Oréal. "Амбицирани сме да превърнем L’Oréal в лидер и при козметичните технологии – и Perso е следващата стъпка в това вълнуващо пътешествие."



Премиерата на Perso по време на CES 2020 в Лас Вегас представлява едва първа фаза от въвеждането на тази първа по рода си 3в1 технология за грижа за кожата. Perso ще може също така да създава персонализирани формули за червило и фон дьо тен, но тези фукции ще бъдат активирани на по-късен етап.



Как работи системата на Perso за персонализирана грижа за кожата?

Със своята патентована моторизирана система с пълнители Perso създава персонализирани формули за грижа за кожата в четири стъпки:

1. Индивидуален анализ на кожата: потребителят отваря мобилното приложение Perso и прави снимка с камерата на смартфона си. Приложението използва технологията ModiFace, собственост на L'Oréal, и AI за анализ на цялостното състояние на кожата на потребителя – включително дълбоки бръчки, фини линии, поява на тъмни петна и видимост на порите.

2. Оценка на околната среда: използвайки данните за геолокация на Breezometer, Perso оценява местните условия на околната среда, които могат да повлияят на състоянието на кожата на потребителя, включително времето, температурата, цветен прашец, UV индекс и влажност.

3. Продуктови предпочитания: след това потребителят въвежда лична оценка за кожата си в приложението Perso, включително фини линии, тъмни петна, пигментация, размер на порите, сияние и сухота. Потребителят може също да въведе предпочитаната текстура и ниво на хидратация, за да персонализира допълнително уникалната формула, която ще получи от Perso, за овлажнител, серум и крем под очите.

4. Персонализирана формулировка и разпределяне: на база тези колективни данни се създава персонализирана смес от високоефективна грижа за кожата, перфектно разпределена в порции от единични дози в горната част на устройството за лесно и чисто приложение. Технологията може да бъде настроена за сутрешно и/или вечерно приложение, а устройството разполага с подвижен огледален плот, така че потребителите имат възможност да вземат една или по-голяма доза със себе си в движение.


Perso ще бъде лансиран в партньорство с водеща марка за грижа за кожата на L'Oréal през 2021 година.

More Beauty News