19-годишната дъщеря на кралица Рания е първата жена пилот в Йордания

19-годишната дъщеря на кралица Рания е първата жена пилот в Йордания

Принцеса Салма бин Абдула

В началото на седмицата най-малката дъщеря на кралят и кралицата на Йордания, 19-годишната Салма, остави значителен отпечатък в историята на страната и кралството си - момичето на Рания и Абдула II стана първата жена в Йордания, преминала обучение за пилот на самолет с неподвижно крило към въоръжените сили в родината си.


Щрак, fashion на портрет: Рания ал-Абдула


В двореца Al Husseiniya Palace в Аман се състоя церемония по награждаване, снимки от което кралица Рания публикува в личния си Инстаграм профил като една горда майка, и на което Салма получи медал във формата на крило лично от баща си. Освен Рания и Абдула, на почетното събитие стана свидетел и по-големият брат на Салма - Хюсеин бин ал-Абдула, 25, и още представители на въоръжените сили на страната.


Кралица Рания, естетичната хирургия, и защо взе да става досадна грубата критика


По всичко личи, че Хюсеин се гордее с малката си сестричка не по-малко от родителите им - престолонаследникът публикува личен поздрав към Салма към снимката с медала:

"Блестящ успех след упорит труд - както винаги! Поздравления за медала, пожелавам ти още по-големи успехи и постижения занапред!"

Стане ли дума за децата й, Рания винаги е казвала, че прави всичко възможно, за да знаят какво е "истинският живот", какво представлява; да познават и трудностите, и радостите му.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.