Следва

"Имагинерни конструкции": изложба на Калия Калъчева

"Глината - вълнуваща материя": изложба на Ивана Енева

Откриване: 14 януари 2020 (вторник), 18:00 часа, галерия "Академия", ул. "Шипка" 1

Events преди 4 години


Съдова композиция

В своята самостоятелна изложба с мото,"Глината – вълнуваща материя", проф. Ивана Енева представя резултата от дългогодишните си творчески търсения, в областта на най-иновативните съвременни керамични техники: "Пейпърклей“, "Инкрустации на цветни маси", "Съвременна терасигилата" и др.


Мозайка "Лазур"

Основната концепция, която авторката развива в своите творби е търсенето на нова модерна образност, основана на изключителните интегрални свойства на глината да се свързва с други материи: стъкло, метал, хартия в нови трайни пластични и естетически характеристики.


Пластична композиция "Раздумка"

Творбите й са създадени в широк диапазон от използвани материали и технологични програми. Образите в представените обемни и стенни пластики и керамично-стъклени мозайки притежават съвременна звучност на емоционално преживян и съзнателно търсен български национален подтекст.


Стенна пластика ,"Музи" №1

Повече за Ивана Енева може да видите ТУК.


Композиция "Спирални модификации"

Изложбата ще продължи до 30 януари 2020.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.