Следва

"Имагинерни конструкции": изложба на Калия Калъчева

"Глината - вълнуваща материя": изложба на Ивана Енева

Откриване: 14 януари 2020 (вторник), 18:00 часа, галерия "Академия", ул. "Шипка" 1

Events преди 4 години


Съдова композиция

В своята самостоятелна изложба с мото,"Глината – вълнуваща материя", проф. Ивана Енева представя резултата от дългогодишните си творчески търсения, в областта на най-иновативните съвременни керамични техники: "Пейпърклей“, "Инкрустации на цветни маси", "Съвременна терасигилата" и др.


Мозайка "Лазур"

Основната концепция, която авторката развива в своите творби е търсенето на нова модерна образност, основана на изключителните интегрални свойства на глината да се свързва с други материи: стъкло, метал, хартия в нови трайни пластични и естетически характеристики.


Пластична композиция "Раздумка"

Творбите й са създадени в широк диапазон от използвани материали и технологични програми. Образите в представените обемни и стенни пластики и керамично-стъклени мозайки притежават съвременна звучност на емоционално преживян и съзнателно търсен български национален подтекст.


Стенна пластика ,"Музи" №1

Повече за Ивана Енева може да видите ТУК.


Композиция "Спирални модификации"

Изложбата ще продължи до 30 януари 2020.

More from View Sofia

Изложбата „Нарисувани думи“ гостува в Национална галерия/Квадрат 500 със съвременни илюстрации на детски книги от Обединеното кралствo

Events преди 5 години

Изложбата “Нарисувани думи” (Drawing Words) събира на едно място някои от най-вълнуващите илюстрации на детски книги от Обединеното кралство от последните години.

Бланка Шперкова представя проекта си „Бабче и внуче“

Events преди 2 години

Тя е автор на филмова анимация, илюстратор, майсторка на плетени телени бижута и баба. Бланка Шперкова ще представи в Чешкия център своята колекция от неповторими бижута и обекти от тел. Срещата с нея е на 6 април от 18 часа. Събитието се организира от Чешкия център съвместно с Посолството на Чешката република в София.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?