Следва

Lady in red

Откровена, дръзка и уверена. Петата колекция на Даниел Лий за Bottega Veneta

PRE-FALL 2020

Runway преди 4 години

2019-та бе годината на талантливия Даниел Лий - Креативният директор на Bottega Veneta постигна триумфален възход, разписвайки се в модните алманаси като Дизайнер на годината на Британския моден съвет, но най-вече като дизайнерът, който открадна вниманието на модната публика по цял свят и вманиачи всички ни по творенията си. Ако съдим по новото Pre-Fall предложение, и 2020-та му е в кърпа вързана.

Новата колекция придава неподправено усещане за лукс, балансирайки между вечерния прочит и техническия усет в спортното-стрийт поведение в облеклото. И докато черното е до голяма степен цветът-фокус на цялото, артистичното допълнение на Лий идва под формата на деликатни нюанси на тюркоазено, червено, жълто и розово.

От другата страна на вече утвърденото като неповторимо ежедневно облекло, еднакво майсторски е разгледана и вечерната секция, където основен акцент са изисканите костюми и вечерни рокли, аранжирани в лейъринг. Творейки в разпознаваемия дух, също толкова характерно е и присъствието на множеството златни детайли, както и традиционната техника intrecciato (преплитане на текстила), умело интерпретирана в сандали, чанти и кожени якета.

Bottega-та на Даниел Лий - At Full Volume, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.