Следва

От аристократи до номади - принцовете на Alexander McQueen

Double Trouble: Bottega за €750 vs. Public Desire за 40

Имитацията е висша форма на ласкателство.

Shopping преди 4 години

Bottega

Така говорят хората, но когато имитацията е толкова нагла, чудим се, заслужава ли си да се брои за ласкателство? В поредния епизод на редовната Double Trouble рубрика днес разнищваме случая Bottega Veneta/Public Desire или как по-точно вторите сред изброениете нагло крадат.


Откровена, дръзка и уверена. Петата колекция на Даниел Лий за Bottega Veneta



Bottega

Миналата седмица погледите бяха съсредоточени около двойничката на Роузи Хънтингтън-Уайтли, която с малко или всъщност доста макиаж умения си създава нова самоличност, а днес в тема на разговор се превръщат едни от най-желаните обувки от края на лятото насам - квадратните мрежести стилето на Bottega Veneta. Сензацията Даниел Лий превръща всели елемент, излязъл изпод логото на къщата в модна необходимост от първа степен, а въпросният дизайн обувки се радва на огромна слава.

Чифтът, отличаващ се с нестандартен дизайн, е задължителна придобивка в гардеробите на всички големи инфлуенсъри, а наличността е почти постоянно изчерпана в големите онлайн бутици. Така от Public Desire, английският бранд за достъпни обувки, решават да яхнат вълната на тенденцията и да покажат своя интерпретация на дизайнерския продукт. Интерпретацията обаче се превръща в доста нискокачествен опит за 100% имитация, комично доближаваща се до оригинала. Дизайнът е съобразен, пропорцията донякъде също, включително и детайлът-верига, но разликата в качеството е от небето до земята - Bottega-та идва на цена от 750 евро, а несполучливият опит - едва 40 евро.

Public Desire

 Приликите и разликите обаче оставяме да прецените в кадри тук>>>

 Bottega 

Public Desire 

Bottega 

Bottega

More Shopping